Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z nenávidenej milenky KRÁĽOVNOU: Camille nasadila korunu NEVERA!

Zobraziť galériu (10)

LONDÝN - Od štvrtkového popoludnia je v slzách celý svet. Tento dátum sa do histórie zapíše ako deň, kedy zomrela najdlhšie panujúca vladárka britskej monarchie - Jej veličenstvo kráľovná Alžbeta II., ktorá odišla na večnosť vo veku 96 rokov. Smrť svetovej ikony už prepísala históriu a životy mnohých ľudí. Medzi nimi aj bývalého princa Charlesa, takisto aj jeho manželky Camilly Parker Bowles...

V momente posledného výdychu kráľovnej Alžbety II. sa z jej prvorodeného syna Charlesa stal kráľ a dnes už vieme, že si bude hovoriť Karol III. Výrazná zmena titulov sa týka aj celej kráľovskej rodiny - nevynímajúc Charlesovu manželku Camillu, ktorá sa vďaka zväzku s kráľom stáva kráľovnou. Jej oficiálny titul znie "kráľovná manželka" - z britského originálu "Queen Consort". 

Z nenávidenej milenky KRÁĽOVNOU:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Camille však korunu nasadil románik pretkaný škandálmi a neverou. Práve ona je ženou, s ktorou Charles podvádzal svetom zbožňovanú princeznú Dianu, matku princov Williama a Harryho. Avšak, ich príbeh možno poňať aj z inej stránky, než tej, ktorá očiernila povesť celej rodiny a poškvrnila príbeh ich lásky. 

Charles a Camilla sa milujú už vyše pol storočia. Aktuálny kráľ poznal svoju lásku dávno predtým, ako sa zoznámil s očarujúcou Lady Dianou. Zaiskrilo to medzi nimi ešte na konci 60. rokov, keď mali obaja sotva 20 rokov. „Vždy ma dokázala rozosmiať. Nestretol som nikoho duchaplnejšieho, múdrejšieho, nikoho s väčším šarmom. A s nikým som nikdy nemal toľko spoločných záujmov, s nikým na svete som sa necítil tak dobre, uvoľnene a príjemne,“ vyznal sa pred pár rokmi Charles. 

Princ Charles s manželkou Camillou
Zobraziť galériu (10)
Princ Charles s manželkou Camillou  (Zdroj: SITA)

Ak by bolo na ňom, bola by to práve Camilla, ktorá by sa stala jeho prvou manželkou. Avšak hrdličky čelili jednému obrovskému problému. V rámci rodinných tradícií a prestíže kráľovská rodina ani rada nepokladali Camillu za dostatočne urodzenú, a teda hodnú toho, aby sa stala manželkou vtedajšieho princa. Príbeh o pokračovaní ich romániku má dve verzie, ktoré sa rozchádzajú v jednom detaile.

Z nenávidenej milenky KRÁĽOVNOU:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Princ v roku 1971 odišiel do služby kráľovského námorníctva a Camilla sa medzitým - o dva roky neskôr - vydala za majora Andrewa Parkera Bowlesa. Jedna skupina hovorí o tom, že tak urobila z trucu, beznádeje a s vedomím, že Charlesa mať nemôže, iní vravia, že jej išlo o úmysel uzavrieť výhodný sobáš a "prilepšiť si".  A hoci sa s Charlesom stále tajne milovali, napokon sa oženil aj on. 

Z nenávidenej milenky KRÁĽOVNOU:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/AP)
Temná stránka života v
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: Profimedia)

Pôvodne mala byť jeho prvou manželkou Sarah - sestra Lady Diany, no keďže sa vzpierala kráľovskému protokolu, vzťah s nádejnou kráľovskou manželkou mal rýchly koniec. Princovi potom takpovediac doslova vnútili mladú Dianu, ktorá čaru princa podľahla.

Vo februári 1981 Charles požiadal Dianu o ruku, zosobášili sa 29. júla počas rozprávkovej svadby v katedrále sv. Pavla. Ibaže pomerne krátko po svadbe si uvedomila, že Charles stále miluje Camillu. „V tomto manželstve sme boli od začiatku traja. Takže to bolo trocha preplnené,“ vyjadrila sa svojho času v televíznom dokumente zosnulá Lady Di. 

V roku 1989 sa aféra medzi Charlesom a Camillou prevalila aj verejne, čo princeznú Dianu nesmierne zasiahlo a verejnosť kvôli nevere stála na jej strane.  V roku 1994, po dvojročnom odlúčení od Diany, princ v televízii potvrdil, že ju podvádzal a Camillu označil ako svoju milenku, o rok neskôr už bola Camilla rozvedená. 

Na tieto tri zásady
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Princezná Diana sa vyhýbala
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Zlomovým sa stal rok 1997, kedy Diana tragicky zahynula. O rok neskôr princ Charles predstavil formálne Camillu svojim synom, lenže kvôli úmrtiu ich matky sa rozhodli svoj vzťah udržiavať v tajnosti. Na verejnosti sa spolu objavili v roku 1999, zasnúbili sa v roku 2005 a sobáš sa uskutočnil v apríli 2005 vo Windsore.

Camillu v tom čase verejnosť vyslovene nenávidela a jej vzťahu s Charlesom nikto neprial, hoci za sebou mali desaťročia úprimnej lásky, ktorá nevyhasla ani napriek všetkému tomu, čím si museli prejsť - vrátane lynču verejnosti. Vedelo a o tom, že Camillu nemala v láske ani kráľovná Alžbeta, ktorá ju údajne označovala ako "protivnú" a ona sama bola proti ich sobášu v čase, keď Charles Dianu ani nepoznal.

Princ Charles a jeho manželka Camilla boli slovami jej Veličenstva dojatí.
Zobraziť galériu (10)
Princ Charles a jeho manželka Camilla boli slovami jej Veličenstva dojatí.  (Zdroj: Profimedia)

Avšak po rokoch si ku Camille predsa len našla cestu a jej vzťahu so svojím prvorodeným synom požehnala aj verejne. Alžbeta II. vo svojom prejave pri príležitosti výročia 70. rokov na tróne uviedla: „Keď sa môj syn Charles v plnom rozsahu stane kráľom, viem, že jemu a jeho manželke Camille poskytnete rovnakú podporu, akú ste poskytli mne a je mojím úprimným želaním, aby Camilla bola známa ako Kráľovná manželka, keďže pokračuje vo svojej vlastnej lojálnej službe,” dodala dnes už zosnulá kráľovná Alžbeta II., ktorá zrejme sama pochopila, že nie je dôležitejší protokol či väčšia sila, ako úprimná láska medzi dvomi ľuďmi. 

Milostný príbeh princa Charlesa a jeho Camilly začal už dávno pred princeznou Dianou, v 70-tych rokoch
Zobraziť galériu (10)
Milostný príbeh princa Charlesa a jeho Camilly začal už dávno pred princeznou Dianou, v 70-tych rokoch  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Alžbeta II.Princ Charles a Camilla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu