Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tajné informácie zo súkromia kráľovnej Alžbety II. (†96): Sluhov volala cez vysielačky, v noci ju strážil policajt!

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (5)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: TASR/AP/Alastair Grant)

LONDÝN - Kráľovná Alžbeta II. (†96) počas svojho života dodržiavala dôkladnú rannú rutinu, ktorú mala určenú podľa presných pravidiel. Okrem toho, že bola veľkou milovníčkou cereálií, jej životná cesta zahŕňala aj TOTO!

Kráľovná Alžbeta II. si svoje súkromie starostlivo strážila a vyhýbala sa zverejňovaniu informácií zo svojho súkromného života. Reportérovi Daily Miror sa ale podarilo získať pracovné miesto v sídle, informuje Daily Star. Reportér Ryana Parry sa zamestnal ako sluha v Buckinghamskom paláci, aby vypomáhal pri štátnej návšteve Georgea Busha v Spojenom kráľovstve v roku 2003.

Zistilo sa, že Alžbeta II. si skutočne veľmi rada pochutnala na cereáliách. Okrem toho, že milovala cerálie, si rada dopriala tiež toasty s marmeládou, ktorou údajne niekedy kŕmila svojich milovaných psov, corgi. uviedol ďalej denník Daily Star. Reportér Parry sa dozvedel, že všetko spadá pod čistú formálnosť. Sluhovia mali stanovené presné plány, v ktorom sa nachádzali podrobné informácie o tom, kam umiestniť med, marmeládu aj strieborné lyžičky.

Tajné informácie zo súkromia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Ak niečo nebolo v súlade s kráľovninými požiadavkami, mohla sluhov zavolať cez vysielačku, aby to prišiel upraviť. Kráľovná obľubovala čítanie novín. Mala množstvo celoštátnych novín Racing Post, zamerané na dostihy. Počas víkendov sa o kráľovnú starala menšia skupina zamestnancov, ktorá pozostávala z dvoch lokajov a kuchynských vrátnikov, pričom sa medzi nimi nachádzali aj dvaja kuchári a dvaja komorníci.

Tajné informácie zo súkromia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP)

Formálnosť si vyžadovala aj obyčajná donáška kávy, keďže bolo nadriadené, že sa musela podávať len do strieborného džbánu. Na verejnosť však už ďalšie informácie neunikli. Alžbeta II. sa po prevalení informácií z jej súkromia od spomínaného reportéra, následne obrátila na najvyšší súd, aby zabránila novinárom zverejňovať ďalšie takéto informácie. Jej právnici považovali takýto únik informácií za obrovské narušenie jej súkromného života.

Kráľovná Alžbeta II. dodržiavala viacero pravidiel už od momentu, kedy nastúpila na trón, uvádza Express.co.uk. Nezáležalo na tom, kde sa práve nachádzala. Mohla byť práve v Buckinghamskom paláci, na hrade Windsor alebo v Balmoral. Každý jeden deň sa prebúdzala v tom istom čase a tým istým štýlom. Policajný seržant sedel počas každej služobnej pracovnej noci a hliadkoval pred kráľovninou spálňou.

Kráľovná Alžbeta II. sleduje oslavy svojich narodenín vo Windsorskom zámku v sobotu 12. júna 2021.
Zobraziť galériu (5)
Kráľovná Alžbeta II. sleduje oslavy svojich narodenín vo Windsorskom zámku v sobotu 12. júna 2021.  (Zdroj: SITA/AP)

Potom ako práca polície presne o 7:30 skončila, do spálne vstúpila kráľovnina osobná slúžka, uvádza ďalej Express.co.uk. Priniesla dve strieborné kanvičky. V jednej sa nachádzal čaj earl grey a v druhej bola horúca voda. Počas rannej rutiny kráľovnej, jej chyžná pripravovala kúpeľ. Kráľovná si  veľa vody nedopriala, mala radšej, keď jej bolo menej. Teplotu vody testovala dreveným teplomerom, ktorý mal údajne približne 18 centimetrov.

Kráľovná mala počas dňa pripravených až 5 odevov. O 8.30 prišla na raňajky a podľa jej bývalého osobného kuchára Darrena McGradyho si mohla zvoliť medzi praženicou s údeným lososom a hľuzovkovými hoblinami alebo si mohla vybrať cereálie. Mala radšej menšie porcie. Svoju rannú rutinu kráľovná končila o 9:30.

Tajné informácie zo súkromia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alastair Grant, Pool, File))

Viac o téme: Kráľovná alžbeta II.Ranná rutina Alžbety II.Ranná rutina kráľovnej Alžbety II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu