Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Príčina smrti českého herca (†60) odhalená: Lekárov zanedbal, zomrel rovnako ako otec (†62)

Čestmír Řanda Zobraziť galériu (3)
Čestmír Řanda (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Smrť Čestmíra Řandu bola naozajstným šokom. V deň svojho úmrtia sa totiž necítil nijako zle a žartoval, že bude ešte dlho žiť. Potom ho však objavila dcéra jeho partnerky skrúteného v zvláštnej polohe a už mu nebolo pomoci. Pitva odhalila, čo sa mu stalo osudným.

V pondelok 11. mája bol pre Čestmíra Řandu obyčajným dňom. Necítil sa zle a vykonával domáce práce, dokonca upiekol koláč. „Ešte v ten deň žartoval, že je zdravý, k doktorom nechodí a bude tu strašiť ešte dlho,” povedala Blesku jeho priateľka Michaela Kryčfalušijová. 

Koláč však už herec a scénograf zjesť nestihol. Skrúteného na zemi ho našla Michaelina dcéra. Po tejto náhlej smrti sa špekulovalo, či za ňou nestojí infarkt. Rovnako z tohto sveta totiž odišiel Řandov otec vo veku 62 rokov. 

Čestmír Řanda st.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CT)

A pitva tieto závery potvrdila. „Zasiahol ho masívny infarkt. A vraj nebol prvý. Už tak pred šiestimi rokmi ho mal tiež, muselo mu byť zle, ale ani nešiel k lekárovi,” cituje Blesk Čestmírovho blízkeho kamaráta. Otázkou teda je, či Řanda o svojich zdravotných problémoch vedel a tajil ich, alebo svoje občasné ťažkosti nepovažoval za nič vážne. 

Príčina smrti českého herca
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Čestmír Řanda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu