Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lenka Filipová slávi 65: Roky už nepočíta!

Speváčka Lenka Filipová. Zobraziť galériu (5)
Speváčka Lenka Filipová. (Zdroj: Twitter.com/Radiožurnál ‏)

BRATISLAVA - Česká speváčka a hudobníčka Lenka Filipová oslávi vo štvrtok 65. narodeniny. Ako však známa interpretka tvrdí, svoj vek už nejaký čas veľmi neregistruje.

„Ja mám už nejaké to obdobie nadčasový prístup. Už tento deň neoslavujem v súvislosti s nejakým mojím narodením, beriem to tak, že skrátka som, som tu a takto som spokojná, som šťastná, tvorím si, robím muziku a tak nejako si aj tento deň oslávim, nebudem ho oslavovať ako ďalšie narodky,“ uviedla v rozhovore. „Ja si nerobím žiadne čiarky, koľko mám rokov, viackrát sa mi dokonca stalo, že som si splietla vek. V predchádzajúcich rokoch som sa dokonca hádala, že mám menej a mala som viac, známi sa mi už smiali. Vtedy som si povedala, že som už taká trápna, že to už radšej nebudem počítať vôbec,“ zasmiala sa sympatická speváčka.

Valentína ako sviatok lásky podľa vlastných slov tiež nejako špeciálne neuctieva. „To sem prišlo ako taká módna, komerčná záležitosť, ale užívam si ho tak zo srandy, keďže som v ten deň narodená a ten Valentín k tomu tak človeka podnecuje. A ešte mám aj v podtexte tú Zamilovanú, takže nie je o čom... Ja vlastne tie svoje narodeniny samé o sebe vnímam ako taký sviatok lásky,“ podotkla známa umelkyňa.

Do ďalších dní by si pritom podľa vlastných slov želala iba zdravie. „To jediné človek potrebuje, od zdravia sa všetko odvíja a potom to ide. No k zdraviu rátam aj to psychické, to súznenie... Nie nadarmo sa hovorí, aby sa nehádala duša s telom... Keď sa toto zadarí, keď podopriete telo a potom zas dušu a vyvážite ich, tak si myslím, že potom čokoľvek si vymyslíte, čokoľvek máte v hlave alebo čokoľvek chcete, aj dokážete. A je to fajn,“ poznamenala populárna rodáčka z Prahy, ktorá už čoskoro vyrazí na očakávané Oppidum tour.

„Schválne sme to dali na jar, pretože vtedy sú aj keltské dni, od konca februára a počas celého marca. Koncerty nebudem mať hneď za sebou, pretože sú veľké, to by bolo náročné... Bude tam so mnou aj husľové teleso Brno Strings, budú tam flauty, perkusie a budeme mať špeciálnu scénografiu, premietacie LED obrazovky, bude sa to líšiť od mojich bežných koncertov. A všade bude so mnou Sean (hráč na keltskú harfu Sean Barry, pozn. red.), ten so mnou bude spievať aj hlasy, pre tie keltské pesničky sú totiž typické také zvláštne harmónie,“ priblížila Filipová. „No a v apríli sa na Slovensko vrátim zas s ďalšími koncertmi! Máte sa na čo tešiť,“ dodala na záver.

Termíny koncertov Oppidum tour 2019:
28. februára - Istropolis, Bratislava
10. marca - Spoločenský pavilón, Košice
17. a 18. marca - Sono Centrum, Brno
20. marca - Multifunkční aula Gong, Ostrava
25. marca - Palác Lucerna, Praha

Viac o téme: Lenka Filipová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu