Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rocková babička Tina Turner (79) oslavuje: Pozrite, ako teraz vyzerá!

Tina Turner Zobraziť galériu (5)
Tina Turner

TENNESSEE - Nie je azda nikto, kto by nepoznal Tinu Turner. Diva s pravým menom Annie Mae Bullock je švajčiarska rocková speváčka amerického pôvodu a dnes oslavuje svoje 79. narodeniny. Málokto by však pri pohľade na ňu tipoval, že o rok dovŕši osemdesiatku. Veď pozrite, ako teraz vyzerá!

Tina Turner vyzerá aj v 79-ke výborne.
Zobraziť galériu (5)
Tina Turner vyzerá aj v 79-ke výborne.  (Zdroj: SITA)

Tina Turner
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

26. novembra 1939 sa v Nutbush (Tennessee, USA) narodila Tina Turner (vlastným menom Anna Mae Bullock).

Spievať začala v gospelovom súbore, v polovici päťdesiatych rokov sa s matkou a sestrou presťahovali do St. Louis. Tam sa spoznala s Ike Turnerom, ktorého si neskôr zobrala. Účinkovali spolu ako skupina Ike & Tina Turner Revue. V roku 1960 nahrali prvú skladbu, v októbri 1966 mali prvý hit River Deep, Mountain High. Pri americkom turné skupiny Rolling Stones v novembri 1969 im robili predskupinu. V roku 1973 nahrala Tina skladbu Nutbush City Limits, ktorú venovala svojmu rodnému mestu Nutbush.

V roku 1976 sa Tina a Ike rozviedli. Na konci roku 1979 sa zoznámila s mladým austrálskym promotérom Rogerom Daviesom. On sa snažil presadiť v americkom hudobnom biznise, Tina bola síce známou, ale v tom čase mala dlh skoro pol milióna dolárov. Opäť pomohli Rolling Stones a Tina so svojím bandom im robila predskupinu na americkom turné v roku 1981. Ešte v decembri 1981 vystupuje na koncerte Roda Stewarta v hale Forum v Los Angeles.

Definitívny úspech si získala albumom Private Dancer, ktorý bol vydaný v júli 1984 a jeho predaj prevýšil sumu 10 miliónov kópií. Dostala zaň svoju prvú Grammy. Aj ďalšie albumy Break Everly Rule v roku 1986 a Foreign Affair v roku 1989 boli úspešné. Na svojom konte má desať štúdiových, tri live a päť kompilačných albumov.

Viac o téme: Tina Turner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu