Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Agresívna raperka si poriadne zavarila: Vydali na ňu zatykač!

Azealia Banks Zobraziť galériu (6)
Azealia Banks (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Newyorský súd vydal v pondelok zatykač na americkú rapperku Azealiu Banks po tom, ako sa nedostavila na súdne pojednávanie v kauze údajného napadnutia členky bezpečnostnej služby manhattanského nočného klubu Up&Down. Dvadsaťpäťročná interpretka čelí pre incident z decembra 2015 obvineniam z napadnutia, výtržníctva a obťažovania.

Podľa vyjadrenia rapperkinho právneho zástupcu sa Banks nedostavila na súd, pretože si myslela, že pojednávanie stanovili až na stredu 8. marca. Okrem toho sa v pondelok nachádzala v Paríži, kam vycestovala na Týždeň módy. Údajne si už nestihla zabezpečiť letenku do New Yorku, a preto sa nemohla včas dostaviť na súd. Interpretku to podľa slov jej právnika úprimne mrzí a situáciu mieni súdu osobne vysvetliť čo najskôr. 

Rodáčka z New Yorku sa počas spomínaného incidentu dostala do sporu s dvoma vyhadzovačmi po tom, ako ju odmietli vpustiť do klubu. Ochrankári podniku totiž Banks nespoznali, na čo reagovala podráždene. Napriek tomu, že ju na súkromný večierok nepozvali, majiteľ jej po rozruchu vstup povolil. Rapperka však nemenovanú členku bezpečnostnej služby naďalej urážala a následne jej napľula do tváre. Po tom, ako sa ju rozhodli vyviesť z podniku, ju navyše uhryzla do prsníka a udrela päsťou. Rapperku po konflikte zadržali a obvinili z napadnutia, no krátko nato ju prepustili. 

Mohlo by vás zaujímať: Toto nás zabávalo pred Talentami aj Farmami: 10 programov, ktoré by ste dnes v televízii stretli už ťažko

Azealia Amanda Banks debutovala v roku 2011 skladbou 212, ktorá je zároveň prvým singlom z EP s názvom 1991 (2012). Skladba je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Banks skončila na treťom mieste v ankete talentov BBC Sound of 2012, keď sa pred ňu dostali speváci Michael Kiwanuka a Frank Ocean. V roku 2014 jej vyšiel album Broke With Expensive Taste, z ktorého pochádzajú single Yung Rapunxel, Heavy Metal And Reflective a Chasing Time. Na konte má aj mixtapey Fantasea (2012) a Slay-Z (2016). V ostatnom období je však známa skôr pre početné problémy so zákonom, zapríčinené predovšetkým jej výbušným správaním. 

Viac o téme: Azealia Banks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu