Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Do hereckého neba odišiel ďalší herec: Zomrel otec Mulcahy zo seriálu Mash

William Christopher Zobraziť galériu (4)
William Christopher (Zdroj: 20th Century Fox Television)

LOS ANGELES - Vo veku 84 rokov zomrel v sobotu americký herec William Christopher, divákom známy predovšetkým ako chápavý vojenský duchovný, otec Francis Mulcahy z obľúbeného televízneho seriálu MASH.

Úmrtie novinárom oznámil Umelcov syn John. Christopher, ktorému pred 18 mesiacmi lekári zistili rakovinu pľúc, zomrel vo svojom dome v kalifornskej Pasadene. Po hereckých začiatkoch v päťdesiatych rokoch, ktoré boli spojené s divadlom, hľadal Christopher šťastie v televízii a na filmovom plátne.
 
Jeho filmografia nie je obsiahla a jej kľúčovú položku predstavuje práve kultový seriál MASH a rola otca Mulcahyo. Po skončení nakrúcania si Christopher v osemdesiatych rokoch zahral aj v pokračovaní After MASH. Prvý diel MASH sa vysielal v roku 1972. Kultový seriál popisoval každodenný život lekárov, sestier a vojakov v mobilnej vojenskej nemocnici uprostred vojny v Kórei.
 
Spočiatku komediálne ladené príbehy poukazujúce na krutosti vojny aj nezmyselné predpisy sa postupne čoraz častejšie venovali aj vážnejším témam, ako boli osudy údajných zbabelcov, vzťah amerických vojakov k obyčajným Kórejcom alebo zložitá politická situácia.
Viac o téme: MashWilliam Christopher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu