Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Legendárny spevák v nemocnici: Krátko pred vystúpením sa zosypal!

Plácido Domingo Zobraziť galériu (5)
Plácido Domingo (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Španielsky operný spevák a dirigent Plácido Domingo podstúpi začiatkom budúceho týždňa operáciu, pri ktorej mu odstránia žlčník. Ten ho začal trápiť krátko pred vystúpením, keď ho skolili obrovské bolesti a začal zvracať. Musel byť preto prevezený do nemocnice.

Sedemdesiatštyriročného tenora hospitalizovali v utorok večer v New Yorku, kde mal tento mesiac dirigovať predstavenie Tosca v Metropolitnej opere. Ako uviedla jeho hovorkyňa, Domingo bol práve na kostýmovej skúške, keď dostal silné bolesti a následne začal zvracať. Vedenie Metropolitnej opery neskôr oznámilo, že Domingo vynechá prvé štyri predstavenia, pričom vrátiť by sa mal začiatkom novembra.

José Plácido Domingo Embil je rodákom z Madridu, no keď mal osem rokov, jeho rodina sa presťahovala do Mexika, kde študoval na Národnom hudobnom konzervatóriu. V roku 1968 debutoval v newyorskej Metropolitnej opere. V roku 1993 založil každoročnú súťaž Operalia zameranú na podporu operných talentov a prostredníctvom benefičných koncertov získal milióny dolárov pre obete katastrof ako zemetrasenie v Mexiku z roku 1985 či hurikán Katrina z roku 2005. Na celom svete sa stal známym ako jeden z Troch tenorov. Ďalším bol dnes už nežijúci Luciano Pavarotti a tretím je José Carreras. Domingo má na svojom konte niekoľko cien Grammy a od roku 1993 má i hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. 

Viac o téme: Plácido Domingo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu