Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Populárna kapela končí: Môžu za to bratské nezhody a hádka o peniaze!

Chris Robinson z kapely The Black Crowes
Chris Robinson z kapely The Black Crowes (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Šoubiznis nie je prechádzka ružovou záhradou a peniaze dokážu rozhádať aj súrodencov. Americká rocková skupina The Black Crowes ukončila činnosť. Informoval o tom gitarista Rich Robinson, ktorý tiež prezradil, že dôvodom rozpadnutia sú nezhody s bratom a frontmanom skupiny Chrisom Robinsonom.

„Po tom, čo som počas ostatných 24 rokov mal výsadu písať a hrať hudbu The Black Crowes, sa s veľkým sklamaním a ľútosťou nachádzam v pozícii, keď musím oznámiť, že kapela sa rozpadla,“ napísal Rich Robinson vo vyhlásení.

„Milujem svojho brata a rešpektujem jeho talent, no jeho súčasnú požiadavku, aby som sa vzdal rovného podielu z výnosov kapely a že náš bubeník Steve Gorman príde o sto percent svojho podielu, čím sa stane plateným zamestnancom, je niečo, s čím nemôžem súhlasiť,“ uviedol tiež. „Chcem sa srdečne poďakovať všetkým našim fanúšikom, priateľom v zákulisí a všetkým, čo boli súčasťou The Black Crowes,“ doplnil 45-ročný hudobník. 

The Black Crowes vznikli v roku 1989. Vo formácii od roku 2013 okrem Richa a Chrisa Robinsona a Stevea Gormana pôsobili aj Sven Pipien, Adam MacDougall a Jackie Greene. Kapela vydala osem štúdiových albumov, či kompiláciu Croweology (2010), ktorá ponúkla akustické verzie ich najznámejších hitov. Skupina mala prestávku v rokoch 2002 až 2005 a v roku 2012. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu