Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Český spevák je späť: Mesiace po brutálnej bitke hlási návrat!

Michal Hrůza Zobraziť galériu (5)
Michal Hrůza (Zdroj: FB)

PRAHA - Skladateľ a spevák Michal Hrůza sa po ôsmich mesiacoch od úrazu, ktorý utrpel pri konflikte v Ostrave, vráti na koncertné pódiá. Turné sa symbolickým názvom Noc a deň Michala Hrôzy 2015 začne 19. marca v Prahe, potom navštívi so svojou Kapelou Hrôzy ďalších sedem miest. Hrůzu vlani v júli ťažko zranili dvaja muži. S krvácaním do mozgu a v bezvedomí skončil v ostravskej nemocnici

"Hudba je súčasťou môjho životného šťastia a som rád, že sa ku mne vracia," uviedol Hrůza, ktorý bol prepustený z rehabilitačného zariadenia nemocnice v pražskom Motole 1. septembra do domáceho liečenia.

Hrůza vystupoval 16. júla na ostravskom Festivale v uliciach. V noci sa na ulici dostal do konfliktu s dvoma mladíkmi. Podľa dostupných informácií sa bili medzi sebou a Hrůza ich chcel upokojiť. Keď sa rozhodol zavolať políciu, obaja zaútočili na neho. Polícia po niekoľkých dňoch mladíkov obvinila z ublíženia na zdraví, výtržníctva a vydierania. 

Hrůza skončil s krvácaním do mozgu a v bezvedomí v ostravskej nemocnici. Stav speváka sa postupne zlepšil natoľko, že 11. augusta nemocnicu opustil a pokračoval v liečení v rehabilitačnom zariadení. Tůmová dnes poďakovala Mestskej nemocnici Ostrava a pražskej nemocnici v Motole, kde sa Hrůza liečil, aj fanúšikom speváka za podporu. Obaja obvinení vo veku 18 a 19 rokov skončili vo väzbe, z ktorej boli neskôr prepustení. Za ťažké ublíženie na zdraví im hrozí až desať rokov väzenia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu