Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vianočný zázrak: Heroín ho už neberie, kontroverzný rocker je čistý

Pete Doherty Zobraziť galériu (5)
Pete Doherty

THAJSKO - Tridsaťpäťročný muzikant, ktorý je členom kapiel Babyshambles a The Libertines, končil počas Vianoc v thajskom Hope Rehab Center liečbu závislosti od heroínu. Britský hudobník Pete Doherty taktiež zverejnil aj videá z liečebne.

"Dávno pred drogami to bola hudba, ktorá povznášala môjho ducha alebo vďaka ktorej som jednoducho chcel žiť alebo veriť v niečo. Byť čistý je skvelá nová droga. Vlastne to vôbec nie je droga, skôr je to hľadanie samého seba. Vďaka drogám nebudete kreatívnejší. Teraz, keď som ´čistý´, sa môžem opäť venovať kreatívnej činnosti. Cítim, akoby sa vo mne niečo menilo," uviedol hudobník, ktorý v súčasnosti v Thajsku pracuje s formáciou The Libertines na novom albume. Doherty, ktorý do centra dochádza na sedenia, by bol rád, keby s ním na plánované turné vycestoval jeden zo zamestnancov zariadenia.

Hope Rehab Center vedie Simon Mott s manželkou. Mott prezradil, že fanúšikovia a fanúšičky posielali spevákovi množstvo listov či balíčkov, ktoré však kontrolovali. V dvoch prípadoch Dohertymu niekto poslal drogy, pričom obe zásielky prišli z Francúzska. Vedúci centra tiež povedal, že museli odohnať spevákovho priaznivca, ktorý sa snažil preliezť múr liečebne a dostať sa tak k svojmu idolu. Jedného klienta zariadenia zas prepustili pretože bol spevákom "posadnutý". 

Hudobník, spisovateľ, herec, básnik a maliar Peter "Pete" Doherty sa preslávil práve v spomínanej kapele The Libertines, ktorú pomáhal zakladať v roku 1997. Debutový album Up The Bracket vydali v októbri 2002. O dva roky neskôr nasledovala eponymná štúdiovka, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú single Can't Stand Me Now a What Became Of The Likely Lads. Na konte majú tiež výberovku Time For Heroes - The Best Of The Libertines (2007) či štyri EP nahrávky. S formáciou Babyshambles vydal okrem iného aj štúdiovky Down in Albion (2005), Shotter's Nation (2007) a Sequel to the Prequel (2013). V roku 2009 uviedol na trh sólovku Grace/Wastelands (2009), ktorá obsahuje napríklad singel The Last of the English Roses. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu