Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšie problémy moderátorov Top Gearu: Vyhodili ich z argentínskej provincie!

Jeremy Clarkson Zobraziť galériu (2)
Jeremy Clarkson (Zdroj: SITA)

BUENOS AIRES – Štáb obľúbenej britskej relácie Top Gear vyprevadili úrady argentínskej provincie Ohňová zem (Tierra del Fuego) na letisko a prinútili ich odletieť. Úrady im zakázali v provincii natáčať, pretože jedno z použitých vozidiel malo poznávaciu značku pripomínajúcu vojnu o Falklandské ostrovy medzi Argentínou a Britániou, napísala dnes agentúra AP.

Juan Manuel Romano z mestskej rady provinčnej metropoly Ushuaia potvrdil, že tím a moderátor Jeremy Clarkson boli eskortovaní na letisko. "Rozhodnutie odletieť prijali," dodal. Top Gear pri nakrúcaní v Argentíne používal tri vozidlá značky Porsche, Lotus a Mustang. Podľa miestnych úradov malo Porsche poznávaciu značku "H982 FKL", čo pripomínalo vojnu o Falklandy v roku 1982. Argentína, ktorá v nej prehrala, si stále robí nárok na súostrove, ktorému hovorí Malvíny. 

Vyhodeniu tímu predchádzal protest argentínskych vojnových veteránov pred hotelom, kde Clarkson a štáb televíznej stanice BBC býval. Britský denník Daily Telegraph citoval vyhlásenie, v ktorom BBC poprela, že by spomínaná poznávacia značka bola vybraná zámerne. "Produkcia Top Gear kúpila tri autá pre natáčanie relácie. Naznačovať, že tento automobil bol buď vybraný zámerne, alebo že mu bola pripevnená iná ŠPZ namiesto jeho pôvodnej, je absolútne nepravdivé," uviedol výkonný producent BBC Andy Wilman. 

Nejde o prvú kontroverziu týkajúcu sa najúspešnejšieho motoristického magazínu na svete. Protesty Indie vyvolal diel, v ktorom si Jeremy Clarkson prirobil do kufra vozu záchod. A v roku 2011 sa BBC ospravedlnila Mexiku za poznámky, ktorými moderátori naznačovali, že Mexičania sú "leniví a buranskí". 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu