Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spoznávate tohto vráskavého starca? Veď je to Fantozziho škaredá dcéra!

Plinio Fernando na staré kolená a v časoch, keď stvárňoval škaredú Fantozziho dcéru. Zobraziť galériu (3)
Plinio Fernando na staré kolená a v časoch, keď stvárňoval škaredú Fantozziho dcéru. (Zdroj: YouTube)

RÍM – Legendou aj na staré kolená! Hoci Plinio Fernando (66) dnes patrí k rešpektovaným hercom a sochárom, vo svete kinematografie ho preslávila nevábna ženská úloha. Pri pohľade na jeho vráskavú tvár tomu síce ťažko uveriť, no kedysi patrila škaredej dcére Uga Fantozziho. Spoznali by ste komickú Mariangelu aj v súčasnosti?

Jedinečným zovňajškom prepisoval históriu! Hoci Plinia Fernanda sotva možno zaradiť k typickým talianskym fešákom, on sa so svojou genetickou výbavou vysporiadal naozaj brilantne. Upísal sa hereckému chlebíku, v rámci ktorého nepohrdol ženskými šatami či dokonca prestrojením za dojča. K rolám, ktoré ho vyniesli na vrchol popularity, možno jednoznačne zaradiť práve Mariangelu Fantozzi – dcéru účtovníka, ktorá bola taká škaredá, že sa podobala na opicu a samotný otec Fantozzi sa jej pred kamerou neraz náročky zľakol.

Plinio kariéru herca odštartoval pomerne neskoro a svojou prvotinou nebol príliš nadšený. Vo veku 28 rokov totiž s parochňou na hlave stvárňoval spomínanú Mariangelu až v ôsmich dieloch za sebou. V nasledujúcich troch častiach sa mu dokonca ušla aj rola vlastnej dcéry, a teda Fantozziho vnučky. Pravdepodobne najslávnejšiu sériu komediálnych filmov na talianskej pôde tak celkovo tvorí až jedenásť dielov, ktoré sa nakrúcali úctyhodné štvrťstoročie.

Dnes sa Plinio pomalými krokmi blíži k prahu sedemdesiatky, vychutnáva si dôchodok a s médiami príliš často nekomunikuje. Utiahnutému džentlmenovi však nechýba zmysel pre humor, s ktorým zakončil dávnejšie interview: „Všetci sme si rovní pred Bohom, ale nie pred bankomatom.“ Ostáva len dúfať, že veterán si svoje zarobené peniaze bude naďalej vychutnávať plnými dúškami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu