Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

TOPky z Fantozziho života aj FOTO, ktoré musíte vidieť!

Paolo Villaggio ako Fantozzi. Zobraziť galériu (7)
Paolo Villaggio ako Fantozzi. (Zdroj: Rizzoli Film)

RÍM - Už rok účtuje v nebi! Tak, ako je v našich končinách obľúbená trilógia Slunce, seno..., tak sa v Taliansku roky tešia veľkej popularite filmy, v ktorých je hlavnou postavou účtovník Fantozzi. S počinom je neodmysliteľne spätý herec Paolo Villaggio (84), ktorý zomrel presne pred rokom. Pozrite sa na najväčšie pikošky z jeho života a zaspomínajte si na neho spoločne s nami!

Jedni ho zbožňujú, iní mu nikdy nevedeli prísť na chuť! Reč je o smoliarovi a nešťastnom účtovníkovi Fantozzim, ktorého príbehy bavili nielen Talianov, ale získal si srdcia ľudí po celom svete, vrátane Slovenska. 

► Predstaviteľ Fantozziho - Paolo Villaggio sa narodil 30. decembra 1932 ako jeden z dvojičiek. S bratom Pierom boli úplne rozdielni. Ako postavou, tak aj záujmami a zameraním. Vyšší a štíhlejší Piero sa stal uznávaným matematikom a profesorom na vysokej škole. Malý a tučný Paolo štúdium práva nedokončil a lákala ho zábava a kamery. 

► Paolo počas štúdia opustil rodné Taliansko, odišiel do Anglicka, kde pracoval ako moderátor rozhlasovej stanice BBC. Potom sa zhruba 4 roky plavil po mori ako navigátor holandských obchodných lodí. Po návrate do rodnej zeme skúšal šťastie ako spevák. Napokon sa zamestnal ako účtovník a práve táto profesia mu zmenila život. 

► Monotónna profesia totiž Villaggia nenapĺňala. Začal preto po večeroch vystupovať ako kabaretný zabávač. Jeho historky z kancelárie účtovníka mali úspech, čo ho neskôr inšpirovalo k tomu, aby vytvoril postavu smoliara Huga Fantozziho.

► Príbehy účtovníka Fantozziho boli sfilmované vo viacerých počinoch. Keďže Paolo Villaggio bolo v očiach divákov zafixovaný ako zabávač, nemal v podstate šancu získať od režisérov iné, než komediálne úlohy. 

► Čo sa súkromia týka, Paolo sa v roku 1959 oženil s Maurou Alibets a mali spolu syna a dcéru. 

► Taliani dokonca bežne používajú výraz "fantozziano", ktorým opisujú niečo trápne alebo smiešne.   

► Predstaviteľa Fantozziho trápili na sklonku jeho života zdravotné problémy, ktoré súviseli s cukrovkou. 

Galéria: Pozrite sa, ako sa rokmi zmenili hlavné hviezdy Fantozziho!

Viac o téme: Paolo VillaggioFantozzi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu