Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tehotenstvo Beyoncé vyvolalo na webe ošiaľ!

Beyoncé Zobraziť galériu (7)
Beyoncé

LOS ANGELES - Rekordný počet tweetov za sekundu zaznamenala sociálna a mikroblogovacia sieť Twitter po tom, ako americká speváčka Beyoncé pred nedeľňajším odovzdávaním MTV Video Music Awards oznámila, že s jej 41-ročným manželom Jay-Z čakajú svojho prvého potomka.

Ako spoločnosť informovala prostredníctvom svojho konta @TwitterGlobalPR, správa Beyoncé vyvolala v nedeľu o 22:35 miestneho času na Twitteri rekordných 8 868 tweetov za sekundu. Aktivita používateľov Twitteru dosiahla vrchol po tom, ako si 29-ročná speváčka po odspievaní skladby Love on Top rozopla svoje trblietavé sako a pohladila brucho.

Doterajší rekord v aktivite používateľov tejto siete - 7 196 tweetov za sekundu - zaznamenal Twitter v júli, po ukončení finálového zápasu na futbalových majstrovstvách sveta žien v Nemecku, v ktorom Japonky porazili tím Spojených štátov amerických. Medzi momenty, keď boli používatelia Twitteru mimoriadne aktívni, patrí aj šokujúca prehra futbalistov Brazílie s Paraguajom na tohtoročnom turnaji Copa América. Sieť vtedy zaznamenala 7 166 tweetov za sekundu.

O niečo menej, 6 939 tweetov za sekundu, používatelia Twitteru napísali v čase, keď 1. januára 2011 privítali Nový rok obyvatelia Tokia. Asi 5 000 tweetov za sekundu sieť zaznamenala po tom, ako sa dostala na verejnosť informácia o zabití lídra al-Kájdy Usámu bin-Ládina v máji tohto roka.

Medzi ďalšími udalosťami, ktoré ovplyvnili aktivitu na Twitteri, boli napríklad zemetrasenie a tsunami, ktoré 11. marca zasiahli Japonsko (5 530 tweetov za sekundu) či aprílová kráľovská svadba vo Veľkej Británii (3 966 tweetov za sekundu).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu