Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skupinka okolo Galka to mala nahnuté: Strana stojí za poslancami, do volieb ideme jednotne

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Predsedníctvo neparlamentnej Demokratickej strany (DS) by sa malo ešte v piatok zaoberať stiahnutím niekoľkých nezaradených poslancov Národnej rady (NR) SR okolo Ľubomíra Galka zo svojej kandidačnej listiny do parlamentných volieb. Povedal to predseda strany Michal Kravčík.

"Budeme sedieť na predsedníctve ešte dnes," uviedol Kravčík. To, či nezaradených poslancov okolo Galka vylúčia z kandidátky, je podľa jeho slov vecou predsedníctva. Dodal však, že na ich odchode z kandidátky trvá. Z volebného boja by tak mohli vypadnúť kandidáti DS a bývalí členovia SaS Ľubomír Galko, Natália Blahová, ale aj volebný líder Jozef Rajtár a ďalší nezaradení poslanci Vladimír Sloboda, Miroslav Ivan, Radoslav Pavelka a Renáta Kaščáková.

Aktualizované 18:04 Vyjadrenie Demokratickej strany po predsedníctve

Predsedníctvo Demokratickej strany na svojom zasadnutí dňa 21. 2. 2020 prerokovalo situáciu vzniknutú rozdielnou interpretáciou komunikácie strany voči verejnosti po zvolaní mimoriadnej schôdze Národnej rady SR. V Demokratickej strane došlo k stretu pravicových hodnôt strany a nutnosti reagovať na populistické kroky strany SMER-SD, ktorými brala za rukojemníkov najzraniteľnejšie vrstvy občanov Slovenska, dôchodcov a mladé rodiny. Predsedníctvo plne stojí za poslancami NR SR a Demokratická strana ide jednotne a so silnou kandidátkou do volieb, posilnená zápasom o naše ideály.

Stanovisko poskytla hovorkyňa strany Silvia Šimeková.

Výzva predsedu Demokratickej strany

Kravčík vyzval nezaradených poslancov, ktorí do strany vstúpili po odchode z SaS, aby odišli z kandidátky DS, v utorok (18. 2.) po tom, ako podporili otvorenie mimoriadnej schôdze NR SR k vládnym opatreniam na zvýšenie prídavku na dieťa, zrušenie diaľničnej známky a zavedenie 13. dôchodku.

Opozícia namietala, že schôdza bola zvolaná nezákonne. Parlamentné voľby budú 29. februára. Kandidáti sa môžu vzdať kandidatúry alebo môžu byť odvolaní najneskôr 48 hodín pred začatím sa volieb. Odstupovať teda môžu do 27. februára do 7.00 h.

Viac o téme: SaSĽubomír GalkoJana KiššováDemokratická stranaMichal Kravčík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu