Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kocianová o ťažkej diagnóze: Musí si do tela pichať INJEKCIE a... Prácu odsúvala BOKOM!

Michaela Kocianová Zobraziť galériu (2)
Michaela Kocianová (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nikdy predtým o ťažkej diagnóze neprehovorila... Topmodelka Michaela Kocianová priznala, že bojuje s chronickým ochorením zvaným ulcerózna kolitída. Aktuálne prezradila, čo to všetko obnáša.

V dokrútke prvého kola Let's Dance Michaela Kocianová priznala, že bojuje s vážnym ochorením. „Ľudia povedia - aká krásna modelka, čo ju môže trápiť... Som taktiež normálny človek, ktorý bojuje s chronickým ochorením - ulcerózna kolitída. Konečné štádium je operácia, odstránenie hrubého čreva," povedala vtedy so slzami v očiach. 

Galéria: Michaela Kocianová

Na Instagrame sa o svojom stave rozhovorila o čosi viac. Pravidelne podstupuje biologickú liečbu. „Už veľa rokov. Najskôr som dostávala liek s názvom Remicade, podáva sa raz za dva mesiace, avšak moje telo si vytvorilo protilátky po určitej dobe. Následne ma pán doktor prehodil na Humira, čo je niečo podobné ako tie lieky pre diabetikov. Pichnete si to raz za 2 týždne sama. Je to trošku otravné, lebo keď cestujem, tak to musí byť v chlade... Takže musím nosiť také špeciálne tašky, ale teda funguje! Znižuje mi to dosť výrazne moju imunitu,“ zverila sa.

Michaela Kocianová
Zobraziť galériu (2)
Michaela Kocianová  (Zdroj: Ján Zemiar)

Tiež priznáva, že keď to zistili, rodičia jej povedali, že by s modelingom mala skoncovať, pretože to nie je diagnóza pre takú prácu. No nevzdala sa! „Ja som sa zrútila, ale hneď potom som povedala sama sebe, že to dám! A dala som, niekedy sú lepšie dni a niekedy horšie...“ pokračovala. Určité obmedzenia si to však vyžaduje, veľakrát totiž musela rušiť dohodnutú prácu. „Musela som zrušiť Fashion week, Chanel, Dior a všetky prehliadky v Paríži. Skončila som v NR nemocnici. Občas je urgencia WC. A jedlo musím plánovať trošku...“ dodala na záver.

Čo je Ulcerózna kolitída?

„Chronické celoživotné zápalové ochorenie hrubého čreva s obdobiami vzplanutia (relaps) a obdobiami kľudu, kedy je pacient bez príznakov (remisia). Zápal je charakterizovaný vredmi v hrubom čreve, ktoré vznikajú poškodením výstelky čreva a obnažením podkladového tkaniva. Presná príčina vzniku ulceróznej kolitídy nebola doposiaľ plne objasnená, predpokladá sa súhrn viacerých faktorov vedúcich k narušeniu imunitnej odpovede v čreve s vyvolaním zápalu hrubého čreva u geneticky predisponovaných jedincov,“ znie na stránke crohnclub.sk.

Viac o téme: Michaela Kocianová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu