Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tehotná Hanychová NAFÚKALA za volantom: Zobrali jej vodičák… Súdny znalec NESÚHLASÍ!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V uplynulých dňoch vyšla na verejnosť síce 2 roky stará, no nemenej šokujúca informácia. V tom čase tehotná Agáta Hanychová (38) mala šoférovať pod vplyvom alkoholu - nafúkala 0,81 promile. Dokonca jej mal byť na polroka odobratý vodičák. Tmavovláska sa bráni a... Súdny znalec jej dáva za pravdu!

Uprostred súdnych ťahaníc o dcérku Rozárku s Jaromírom Soukupom, sa na verejnosť dostala šokujúca správa spred dvoch rokov. V tom čase tehotnú Agátu Hanychovú mala zastaviť policajná hliadka a za volantom jej namerala 0,81 promile v dychu. Dokonca podľa zistení českého Expresu jej bol na polroka odobratý vodičák. 

Galéria: Agáta Hanychová

„Prvou dychovou skúškou bola zistená hodnota 0,81 promile alkoholu v dychu. Druhá skúška prevedená rovnakým analyzátorom ukázala 0,76 promile alkoholu v dychu,“ píše sa v dokumente, ktorý sa podarilo získať redakcii denníka Blesk. A Agáta túto skutočnosť potvrdila, no zároveň sa bráni, že išlo len o chybu alkohol testeru. 

„Áno, je pravda, že som nafúkala, ale nie preto, že by som bola opitá, ale šlo o zlyhanie alkohol testeru. Vtedy som sa takmer okamžite nechala svojim vtedajším manažérom odviezť na odbery krvi, z ktorých vyplynulo, že nie som opitá. V krvi som mala nula promile alkoholu. Nie je tiež pravda, že by som na testy išla v noci niekoľko hodín po cestnej kontrole,“ povedala eXtra.cz Agáta. 

Agáta Hanychová je aktuálne uprostred súdnych ťahaníc s Jaromírom Soukupom o dcérku Rozárku.
Zobraziť galériu (2)
Agáta Hanychová je aktuálne uprostred súdnych ťahaníc s Jaromírom Soukupom o dcérku Rozárku.  (Zdroj: Instagram A.H.)

A jej slová aktuálne potvrdzuje aj súdny znalec, ktorý sa prípadom zaoberal. „Podľa vykonaných výpočtov a nespochybniteľného negatívneho výsledku laboratórneho stanovenia koncentrácie ethanolu vo vzorke krvi vodičky Agáty Hanychovej odobratého 28. 8. 2022 nemôžu výsledky dychových skúšok vykonaných Políciou ČR vypovedať o koncentrácii ethanolu v krvi v čase ich vykonania,“ uviedol docent Radomír Čabala, expert z odboru zdravotníctva, odvetvie toxikológie. 

„Výsledky dychových skúšok vykonaných Políciou ČR preto nemožno považovaž za spoľahlivé a nemalo by sa k nim v tomto prípade prihliadať. Z odborného hľadiska je dôležité považovať výsledky dychových analyzátorov za orientačné,“ dodal s tým, že aby sedeli policajné hodnoty, museli by byť výsledky odberu krvi v rozmedzí 0,26 až 0,50 gramov alkoholu na kilogram váhy a nie čistý nula. 

Viac o téme: Agáta Hanychová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu