Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rolins o OBŤAŽOVANÍ: Zažila som to niekoľkokrát... Toto ma EXTRÉMNE VYTÁČA!

Dara Rolins Zobraziť galériu (2)
Dara Rolins (Zdroj: Instagram D.R.)

PRAHA - Speváčka Dara Rolins si užíva popularitu, no tá má aj tienisté stránky. Niekoľkokrát zažila obťažovanie a nemiestne poznámky, no tie sa týkajú aj neznámych žien. Preto poukázala na to, ako predchádzať takýmto nepríjemným situáciám.

Dara Rolins sa aktuálne zapojila do kampane istej kozmetickej značky proti obťažovaniu na verejnosti. „Ja sama som na vlastnej koži niekoľkokrát zažila nemiestne poznámky, alebo konkrétne útoky na mňa, či na moju dcéru, partnera... To všetko považujem za násilnú inváziu do nášho súkromia,” uviedla speváčka. 

A uvedomuje si, že mnohé ženy zažili aj horšie situácie. „Chceme, aby sme sa všade, nielen doma cítili slobodne a hlavne bezpečne. Nikto nemá nárok uberať nám právo na "kým chceš, buď"!” poznamenala a dodala: „Tvrdenie "ona ho provokovala, môže si za to sama" ma odjakživa extrémne vytáčalo.” 

Rolins o OBŤAŽOVANÍ: Zažila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram DR)

Kampaň sa zameriava na to, ako sa v nepríjemných momentoch zachovať, či už ste obeť alebo pozorovateľ incidentu. Pre ľahké zapamätanie bola vytvorená metóda 5 D, ktoré v angličtine odkazujú na slová direct, distract, delegate, document a delay. Voľne sa to dá popísať ako reaguj priamo, rozptýľ páchateľa, zavolaj pomoc, zdokumentuj incident a zdržuj zmenou témy. 

Do celosvetovej kampane sa zapojili aj iné známe tváre, napríklad herečka Kate Winslet či speváčka Celine Dion, no nechýbajú ani muži, napríklad herec Nikolaj Coster-Waldau z Hry o tróny. 

Viac o téme: Dara Rolins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu