Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Patrasová (67) obžalovaná z TRESTNÉHO ČINU: Mieri pred súd… Hrozia jej 3 roky VÄZENIA!

Dáda Patrasová mieri pred súd.
Dáda Patrasová mieri pred súd. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Dáda Patrasová (67) má na krku poriadny problém! Za minuloročnú autonehodu, po ktorej odmietla dychovú skúšku na alkohol, si teraz vyslúžila obžalobu pre trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Čoskoro sa preto postaví pred súd. Hrozia jej 3 roky väzenia... Natvrdo!

Známa česká herečka Dáda Patrasová v posledných rokoch vyrába jeden škandál za druhým. V roku 2018 presne na Vianoce mala autonehodu kúsok od svojho bydliska na Vinohradoch. Pri orientačnej dychovej skúške jej muži zákona namerali 2,5 promile. Herečka pritom poprela, že by pila. 

O štyri roky neskôr, v máji 2022 havarovala opäť. Tentokrát nabrala zaparkované auto a vrazila do betónových zábran. Dychovú skúšku vtedy odmietla. „Vodička mala okolo 14:30 nabúrať do zaparkovaného vozidla a betónových zábran na Ruskej ulici v Prahe 10. Podrobnosti nehody policajti vyšetrujú, ale vodička sa odmietla podrobiť dychovej skúške,“ vyjadril sa policajný hovorca Ján Deněk.

Uplynul rok a je jasné, že Patrasová si svojim neuváženým konaním poriadne zavarila. Za minuloročnú nehodu má totiž na krku obžalobu za trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vo štvrtok o tom informoval obvodný zástupca pre Prahu 10 Richard Houdek s tým, že herečka mieri pred súd. 

„Štátny zástupca podal v danej veci k Obvodnému súdu pre Prahu 10 obžalobu na ženu vo veku 67 rokov pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky podľa paragrafu 274 odstavca 1, 2 písmena a) trestného zákona, ktorého sa táto žena mala dopustiť dňa 23. mája 2022 tým, že po predchádzajúcom požití alkoholických nápojov šoférovala osobný automobil a spôsobila dve dopravné nehody,“ vyjadril sa pre TV Nova Houdek.

Patrasová však odmieta, že by šoférovala opitá. „To nebolo pod vplyvom alkoholu. Nikto mi nebral krv, nikto mi nedával fúkať,“ povedala televízii s tým, že je pripravená sa pred súdom brániť a viac sa vyjadrí hneď po tom, ako bude všetko súdne uzavreté.

Galéria: Herečka Dagmar Patrasová

Viac o téme: Dáda Patrasová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu