Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FACKA z minulosti pre Versačeho: Za súd s Norou musí právnikovi ZAPLATIŤ vyše 50-tisíc eur!

František Kabrheľ musí zaplatiť viac ako 50-tisíc eur. Zobraziť galériu (2)
František Kabrheľ musí zaplatiť viac ako 50-tisíc eur.

BRATISLAVA - Od súdu s Norou Mojsejovou (64) uplynulo síce už niekoľko rokov, no démoni z minulosti Františka Kabrheľa (45) dobiehajú aj teraz. Pred súd ho pohnal jeho právnik Milan Kuzma, ktorý ho v prípade zastupoval. A vyzerá to tak, že Versače bude musieť siahnuť poriadne hlboko do vrecka - musí totiž zaplatiť vyše 50-tisíc eur!

Milan Kuzma zastupoval Františka Kabrheľa v procese s Norou Mojsejovou. Versače ju vtedy dotiahol pred súd za nesplatenú pôžičku vo výške viac ako 853-tisíc eur, ktorú jej mal poskytnúť v roku 2008. Spor sa ťahal dlhé roky, až v roku 2016 Okresný súd Košice I uznal Mojsejovú vinnou a poslal ju na 10 rokov do väzenia. 

No ako informuje cas.sk, hoci právnik Kabrheľovi pomohol súd vyhrať, za svoju prácu peniaze nevidel. A nejde vôbec o zanedbateľnú sumičku peňazí - dokopy to robí 44 981,56 eura. Rozhodol sa preto naňho podať žalobu. V pondelok popoludní Okresný súd Nitra vyhlásil rozsudok a zdá sa, že si Versače bude musieť siahnuť poriadne hlboko do vrecka. 

„Žalovaný je povinný zaplatiť žalobcovi sumu vo výške 44 981,56 eura s úrokom z omeškania vo výške 5% ročne zo sumy 44,981,56 eura od 8. 10. 2019 do zaplatenia do troch dní od právoplatnosti rozhodnutia. Súd priznáva žalobcovi nárok na náhradu trov konania voči žalovanému vo výške 100% s tým, že o výške náhrady trov konania rozhodne súd prvej inštancie po právoplatnosti rozhodnutia, ktorým sa konanie končí samostatným uznesením, ktoré vydá súdny úradník,“ uviedla hovorkyňa a vyššia súdna úradníčka Krajského súdu v Nitre JUDr. Lena Kiradžiev.

To znamená, že Kabrheľ bude musieť zaplatiť sumu 44 981,56 eura, ku ktorej sa pripočíta päťpercentný úrok, čo je 2 249 eur za každý rok omeškania. Navyše ho čakajú súdne trovy aj za toto pojednávanie.

FACKA z minulosti pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Viac o téme: Nora MojsejováFrantišek Versače Kabrheľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu