Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

COMING OUT v priamom prenose: Slovenský moderátor odhalil, že je GAY... Vyzýva na to ďalšie známe osobnosti!

Moderátor Rastislav Iliev vyhlásil, že je gay. Zobraziť galériu (4)
Moderátor Rastislav Iliev vyhlásil, že je gay. (Zdroj: TA3)

BRATISLAVA - Po stredajšej ohavnej vražde pred LGBTI podnikom Tepláreň sa na Slovensku opäť začalo upozorňovať na problematiku práv tejto skupiny ľudí. A čoraz viac ľudí naberá odvahu verejne sa k tejto komunite prihlásiť. Včerajší deň "coming outu" využil aj moderátor TA3 Rastislav Iliev a dnes v živom vysielaní vyhlásil, že je gay!

Rastislav Iliev tak urobil dnes v relácii V politike televízie TA3. V priamom prenose prehovoril o svojej orientácii. „V sobotu bol medzinárodný deň coming outu a ja sa hrdo k tomu hlásim,“ vyhlásil moderátor a k rovnakému kroku vyzval aj ďalšie slovenské osobnosti, hercovi a umelcov. 

„Všetci tí, ktorých vás už teraz veľmi pália prsty a chcete mi poslať "hejty", nenávistné komentáre a maily, choďte radšej za vašimi deťmi. Možno ste ich niektorí za celý týždeň nevideli. Opýtajte sa ich, ako sa im darí, ako sa majú, objímte ich. Opýtajte sa, čo ich trápi, možno ich už nemutíte nikdy vidieť,“ podotkol moderátor. iliev

Rastislav Iliev
Zobraziť galériu (4)
Rastislav Iliev  (Zdroj: TA3)

Ten v dnešnej relácii hostil trojicu poslancov - Janu Bittó Cigánikovú zo strany SaS, Györgyho Gyimesiho z OĽANO a Erika Tomáša z Hlasu-SD. A reč prišla aj na Gyimesiho návrh zákona zakázať vyvesiť dúhové vlajky na vládne budovy. On sám vyhlásil, že odsudzuje trestné činy mierené na etnické menšiny aj LGBTI komunitu, no vinu za masaker pred Teplárňou necíti.

„Za trestný čin, ktorý sa stal, necítim žiadnu vinu,“ uviedol. To Cigánikovú prekvapilo. Ona naopak so slzami v očiach priznala, že ako aktivistka za práva komunity LGBTI vinu cíti. A zároveň sa ospravedlnila za výrok Richarda Sulíka. 

COMING OUT v priamom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TA3)

Viac o téme: Rastislav Iliev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu