Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príspevok na dieťa aj mužským homosexuálnym párom: Brusel tak chce ukončiť diskrimináciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRUSEL - V regióne Brusel, hlavné mesto, budú môcť čerpať vyplácanie príspevku pri narodení dieťaťa aj mužské homosexuálne páry. Informovala o tom tlačová agentúra Belga.

Návrh nariadenia v utorok schválil výbor regionálneho parlamentu s cieľom ukončiť roky diskriminácie homosexuálnych párov. V súčasnosti platná legislatíva z roku 2019 stanovuje, že príspevky pri narodení dieťaťa a s tým spojené peňažné prémie, sa vyplácajú iba matke. "Je to diskriminácia. Popiera to, že aj dvaja otcovia si môžu založiť rodinu. Bola to situácia, ktorú bolo treba urýchlene zmeniť," vyhlásil minister regionálnej vlády Brusel-hlavné mesto zodpovedný za rodinné prídavky Bernard Clerfayt. Podľa jeho slov by tento legislatívny návrh mal čoskoro schváliť bruselský regionálny parlament.

Zloženie vlády regiónu Brusel-hlavné mesto

Vládu regiónu Brusel-hlavné mesto tvorí predseda vlády a štyria ministri, ktorí sú volení parlamentom regiónu hlavného mesta Brusel, a na návrh bruselskej vlády parlament schvaľuje aj troch štátnych tajomníkov. Minister Clerfayt je v regionálnej vláde zodpovedný za zamestnanosť a odborné vzdelávanie, digitálnu transformáciu, miestne orgány a dobré životné podmienky zvierat. Parlament regiónu Brusel-hlavné mesto tvorí 89 poslancov.

Viac o téme: HomosexuáliBruselPríspevky na dieťaRodičovské prídavky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu