Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenský herec s rakovinou: Jediná možnosť, ako prežiť!

Marcel Nemec Zobraziť galériu (3)
Marcel Nemec (Zdroj: Instagram MN)

BRATISLAVA - Už niekoľko mesiacov zvádza boj o život! Marcel Nemec sa však rozhodol prijať svoju diagnózu a liečbu s pokojom. Ako hovorí, pokoj v duši je jediný spôsob, ako prežiť.

Odkedy sa Marcel Nemec dozvedel svoju krutú diagnózu, delí sa s fanúšikmi na sociálnej sieti snáď ešte častejšie o svoje myšlienky a pocity. Herec však nenadáva na osud a nepýta sa: Prečo ja? Aj prognózu, že mu zostáva zrejme len 12 až 36 mesiacov života, prijal s pokorou. 

Slovenský herec s rakovinou:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram MN)

Napriek tomu, že mnohí mu posielajú negatívne správy, či dokonca prajú smrť, reaguje na ne bez hnevu. Jeho Instagram je doslova oázou pokoja. A herec si to nevie vynachváliť. „Mám takú neuveriteľnú potrebu povedať do sveta, že nájsť pokoj v duši je najviac. A žiť s pokojom v duši je jediná možnosť, ako prežiť,” vyhlásil herec, ktorý má za sebou prvé kolo chemoterapií a o mesiac sa dozvie, ako liečba zabrala. 

Celý proces prežíva veľmi pokojne a tak reaguje nielen na okolie, ale aj na seba samého. „Ja už sa na seba neviem ani hnevať. Ja keď sa na seba nahnevám, tak len na chvíľu a hneď si dám taký dialóg, že: Čo si sa ty úplne zbláznil? Hnevať sa? Načo?” Nuž, žiť v negativite a rozširovať ju ďalej nie je pre nikoho prínosné, práve naopak, a Marcel si to veľmi dobre uvedomuje. 

Slovenský herec s rakovinou:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram MN)

Viac o téme: Marcel Nemec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu