Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Návrhárka žijúca na Slovenku išla za rodinou na UKRAJINU: Všade počujem STREĽBU, desiatky mŕtvych!

Desivé svedectvo! Zobraziť galériu (4)
Desivé svedectvo! (Zdroj: Instagram N.A.)

UKRAJINA/ČERNOVICE - Svet sa zobudil do nového rána, ktoré mení celú históriu. Rusko vo štvrtok o piatej hodine miestneho času napadlo Ukrajinu, čím sa oficiálne začala vojna. V jednej z postihnutých oblastí sa momentálne nachádza aj módna návrhárka Natasha Azari, ktorá už roky žije na Slovensku, no pochádza práve z Ukrajiny, kam pred dvomi týždňami odcestovala za svojimi blízkymi. Pre Topky.sk poskytla desivé svedectvo o tom, čo práve prežívajú...

Natasha sa práve nachádza v Černoviciach, kde sme sa s ňou telefonicky spojili. Občania sa vraj na útok Ruska pripravovali a v pohotovosti bolo 450-tisíc vojakov, no i tak ich mimoriadne zasiahol obrovský strach aj panika. „Všade sa tu strieľa. Lietajú nad nami lietadlá. Práve teraz máme čerstvé správy, že zahynulo ďalších štyridsať vojakov,” povedala nám roztraseným hlasom. 

„Ľuďom zakázali vychádzať, na ulici musia mať špeciálne vojenské oblečenie. Takmer každá rodina doma má zbraň, aby sme sa mohli nejako brániť. A to to len začína,” opísala nám Natasha. „Pred chvíľou som volala s kamarátkou v Odese. Je tam obrovská panika, ľudia utekajú už aj po hoteloch, hľadajú, kde sa skryť. Strieľa sa aj v dedinách, kde nežije pomaly nik iný ako dôchodcovia! Všade je panika,” informovala pre Topky.sk návrhárka, ktorá neskrývala zúfalstvo. 

Návrhárka žijúca na Slovenku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram N.A.)

„Ľudí posielali k hraniciam, vraj je tam bezpečnejšie. Ale podľa nových správ už ani nie. Postupujú všade. Ľudia sa odtiaľto snažia dostať, hranice sú preplnené, vlaky sú preplnené,” opísala dramatickú situáciu vo svojej domovine. „Ten strach, čo prežívame... To sa nedá nijako opísať ani vysvetliť,” povedala nám Natasha. 

Návrhárka žijúca na Slovenku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram N.A.)

Aj napriek tomu, že sú ľudia zúfalí a vydesení, sú pripravení svoju zem a rodiny brániť všetkými dostupnými prostriedkami. „Putin povedal, že keď sa Ukrajina nevzdá a neodložíme zbrane, všetkých nás zničí. Ale my si našu zem nedáme! Zbrojíme sa, sme pripravení a budeme bojovať. Nedáme našu zem Rusku,” odkázala Natasha, z ktorej slov behá mráz po chrbte. 

Celú situáciu na Ukrajine aj čerstvé správy dokumentuje prostredníctvom svojho Instagramu, ktorý nájdete v odkaze nižšie: 

Viac o téme: VojnaRuskoUkrajinaNatasha Azari
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu