Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Drsné slová Romana Juraška: Nedajte zarobiť hrobárom!

Roman Juraško Zobraziť galériu (2)
Roman Juraško (Zdroj: Instagram RJ)

BRATISLAVA - Moderátor Roman Juraško patrí k známym tváram, ktoré sa zapojili do iniciatívy vyzývajúcej k očkovaniu. Herci, moderátori a influenceri sa sami rozhodli prostredníctvom osobných príbehov a silných myšlienok prehovoriť Slovákom do duše.

Moderátor Roman Juraško pôsobí zvyčajne ako džentlmen, čo nepotrebuje používať silné či drsné slová. Prišiel však čas, keď treba apelovať na ľudí a aj emócie sú na mieste. 

Slovensko má totiž veľmi nízku zaočkovanosť, a tak umelci a influenceri vzali vec do vlastných rúk a spustili akúsi kampaň na sociálnych sieťach. Pod hashtagom #spoluprácapreslovensko zdieľajú svoje skúsenosti s vakcínou, príbehy zo svojho okolia, ktoré sa ich dotkli, či len vlastné myšlienky, prečo je dobré sa dať očkovať. 

Drsné slová Romana Juraška:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram RJ)

Zapojil sa aj Roman Juraško, ktorý je otcom dvoch detí. Ako vyhlásil, dal sa zaočkovať kvôli sebe, svojej rodine, ale aj ostatným ľuďom, s ktorými prichádza do kontaktu. „Mám ale pocit že sme nepoučiteľní. Opakuje sa situácia spred roka, len je to horšie. Predovšetkým, delta nie je alfa a my máme vakcíny, ktoré sú riešením, no ich odmietame,” povzdychol si vo svojom príspevku. 

Ako uviedol, chápe obavy ľudí z nového a neznámeho, ale on to vidí tak, že po podaní viac ako 7 miliárd dávok už vakcína nie je nová a neznáma. „A pre absolútnu väčšinu ľudí sú bezpečné. Preto, ak spadáte do tejto skupiny ľudí, tak sa, prosím, dajte zaočkovať. Všetci chceme to isté: žiť a navyše bez obmedzení. Preto použijem slová, ktoré ste už na FB videli mnohokrát. Nebuďte OVCE a nenaleťte antivaxerom, ktorí buď nevedia, zavádzajú alebo rovno klamú a NEDAJTE ZAROBIŤ hrobárom!” vyzval svojich fanúšikov. 

Zapojila sa aj jeho partnerka Diana Hágerová, ktorú mrzí, že očkovanie takto rozdeľuje ľudí. A je jej smutno, že mnohí vakcínu odmietajú a zahadzujú tak šancu chrániť seba aj iných. 

Viac o téme: Roman Juraško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu