Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Detaily náhlej smrti Mira Žbirku (†69): Zomrel v spánku… Zabila ho neznáma baktéria!

Meky Žbirka náhle zomrel 10. novembra 2021. Zobraziť galériu (2)
Meky Žbirka náhle zomrel 10. novembra 2021. (Zdroj: ČT)

PRAHA - V stredu večer Slovensko aj Česko šokovala správa o náhlej smrti legendárneho speváka Mira Žbirku (†69). Jeho manželka Katarína (55) oznámila, že hudobník podľahol opakovanému zápalu pľúc. Viac podrobností neprezradila. Na verejnosť sa však dostali ďalšie detaily jeho prekvapivého skonu. Zabila ho vraj neznáma baktéria!

Pred mesiacom Meky Žbirka zverejnil na svojom Facebooku fotku z nemocnice a prezradil, že ho skolil nejaký bacil. Nepovedal na rovinu, že po piatich rokoch opäť bojuje so zápalom pľúc. Práve toho sa bál ako čert kríža - jeho mama v roku 2002 totiž rovnakej diagnóze podľahla. 

Galéria: Meky Žbirka

O to väčší šok to bol pre nič netušiacich blízkych a fanúšikov, keď sa v stredu večer dostala na verejnosť správa, že legendárny slovenský spevák zomrel. Krátko potom jeho manželka Katarína prezradila, že Meky podľahol opakovanému zápalu pľúc. Mnohým tak prirodzene napadlo, či hudobník nebojoval s koronavírusom.

No televízia Markíza tieto špekulácie vyvrátila. Podľa ich informácií Žbirka s COVIDOM nebojoval, dokonca bol zaočkovaný. Český Blesk potom tieto informácie spresnil. „Lekári mu urobili testy a zistili, že má na pľúcach baktériu. Bohužiaľ sa im nepodarilo zistiť, akého je pôvodu a ako ju liečiť,“ prezradila blízka rodinná priateľka. Spevák zomrel v nemocnici v spánku. Česť jeho pamiatke!

Nikto si pred mesiacom nepomyslel, že Meky sa z nemocnice už nikdy nevráti.
Zobraziť galériu (2)
Nikto si pred mesiacom nepomyslel, že Meky sa z nemocnice už nikdy nevráti.  (Zdroj: Facebook MZ)

Viac informácií o Mekym Žbirkovi nájdete TU»

Viac o téme: Miroslav Meky Žbirka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu