Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známy slovenský fotograf prišiel o VŠETKO: Byt ZHOREL do tla... FOTO SKAZY vám vženie slzy do očí!

Prišiel o všetko! Zobraziť galériu (4)
Prišiel o všetko! (Zdroj: Instagram M.M.)

BRATISLAVA - Uplynulý piatok sa u známeho fotografa Martina Machaja zrejme zapísal ako jeden z najhorších dní v jeho živote. Celý jeho byt zhorel do tla a jediným šťastím bolo, že k ohnivej skaze prišlo počas dňa a v čase, keď nikto nebol doma...

Fotky absolútne zničeného bytu Martin zverejnil na svojom Instagrame. Práve profil na sociálnej sieti je jediné miesto, kde zostali spomienky na jeho prácu. Aj tá totiž skončila v ohni - v podobe fotografií, ktoré mal uchované na hard diskoch, nehovoriac o spálenej drahej technike. 

„Život vám raz dá a niekedy zas vezme. Musel mi toho veľa dať, keď mi teraz toľko zobral. Zhorelo mi takmer všetko - byt, štúdio, všetky fotoaparáty, počítače, celá technika, hard disky s archívmi za 25 rokov, osobné veci,” vyrátaval Martin, ktorý v konečnom dôsledku prišiel naozaj takmer o všetko a musí začínať od nuly. Technika v hodnote niekoľkých desiatok tisíc, žiaľ, nebola poistená.

Známy slovenský fotograf prišiel
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram M.M.)

Za ničivým požiarom stojí prehriaty adaptér, ktorý bol zapojený v zásuvke. Aj napriek tejto v podstate banálnej príčine celého pekla si uvedomuje, že mal obrovské šťastie v nešťastí. „Je len neuveriteľná zhoda náhod, že som v čase požiaru v byte nespal ani ja, ani pes, ani mačka, ani nikto, možno by som zhorel aj všetci. Nikomu sa nič nestalo, nebol som prvý ani posledný, komu zhorelo bývanie kvôli prehriatemu adaptéru a skratu v zásuvke,” napísal Machaj na svojom Instagrame. 

Fotograf Martin Machaj prežíva jedno z najhorších období v živote. Prišiel o roky práce, techniku aj zariadenie bytu...
Zobraziť galériu (4)
Fotograf Martin Machaj prežíva jedno z najhorších období v živote. Prišiel o roky práce, techniku aj zariadenie bytu...  (Zdroj: Instagram M.M.)

„Pandémia mi neuľahčila život posledné 2 roky, napriek tomu som pokračoval v rozbehnutých projektoch, ako sa dalo. Táto ťažká situácia ma postavila pred mnoho otázok, prečo sa dejú niektoré veci, kam človeka bolesť a smútok posunie, ako sa treba k tomu postaviť a zabojovať. Verím v svetlo na konci tunela, verím, že ma to snáď posilní a postavím sa časom znova na nohy a nestratím chuť tvoriť a nájdem novú energiu na nové projekty,” dodal zničený fotograf. 

Pre pomoc na nový začiatok už Machajovi vytvorili verejnú zbierku. Záujemcovia, ktorí chcú Martina počas tohto náročného obdobia podporiť, môžu prispieť prostredníctvom linku zverejneného na jeho instagramovom profile. 

Viac o téme: Martin Machaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu