Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Želanie českej herečky pred smrťou: Splnené... Nahradí ju táto Slovenka!

Hana Maciuchová Zobraziť galériu (3)
Hana Maciuchová (Zdroj: ČT)

PRAHA - Bojovala s ťažkou chorobou, ale do poslednej chvíle myslela na milované divadlo. Keď sa Hane Maciuchovej vrátila rakovina, navrhla v divadle, aby ju nahradila slovenská herečka Zuzana Kronerová. A jej želanie sa splnilo!

Herečka Hana Maciuchová zomrela koncom januára. Len veľmi blízky okruh ľudí vedel, že jej telo opäť napadla zákerná rakovina. Keď sa choroba vrátila, sama myslela na to, kto by ju mal nahradiť v divadle. 

Želanie českej herečky pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archív)

Galéria: Hana Maciuchová

Hana pôsobila v Divadle na Vinohradoch, kde ku koncu už účinkovala len v jedinom prestavení, a to Harold a Maude. „S veľkou úctou a zodpovednosťou k divákom, kolegom a divadlu odohrala ešte v minulom roku už chorá Hana Maciuchová posledné štyri predstavenia. Divákov aj tých z nás, ktorí vedeli o jej zápase so zákernou chorobou, fascinovala ako svojrázna, s konečnosťou ľudského života vyrovnaná, a preto od strachu zo smrti oslobodená radostná osemdesiatnička Maude,” píše sa na oficiálnom facebookovom profile divadla. 

Ako kompetentní ďalej uvádzajú. samotná herečka sa s vedením divadla dohodla, že ak jej už zdravotný stav nedovolí hrať, bude správne vybrať inú herečku. Nechcela totiž, aby tento kúsok z javiska úplne zmizol. „S veľkým obdivom a rešpektom k jej prianiu sme návrh Hany Maciuchovej teraz uskutočnili. Požiadali sme vynikajúcu slovenskú (či presnejšie, československú) herečku, pani Zuzanu Kronerovú, aby sa opustenej roly ujala. Sme radi, že náš návrh prijala ako prejav úcty ku skvelému človeku a ako poctu vynikajúcej herečke,” uviedlo divadlo. 

Želanie českej herečky pred
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Hana Maciuchová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu