Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zosnulá hviezda (†75) Nemocnice NEMALA DETI: Tajomstvo jej ZÁVETU… Títo zdedili jej milióny!

Hana Maciuchová zomrela 26. januára 2021. Zobraziť galériu (2)
Hana Maciuchová zomrela 26. januára 2021. (Zdroj: ČT)

PRAHA - Hana Maciuchová (†75) pred rokmi bojovala s rakovinou, z ktorej sa dostala. Málokto však vedel, že na jeseň 2020 sa zákerná choroba vrátila. A bohužiaľ mala veľmi rýchly spád. No ešte predtým, ako sa herečka pobrala na večnosť, stihla usporiadať svoj majetok. Nemala deti... Svoj majetok preto odkázala týmto ľuďom!

Hoci od smrti Hany Maciuchovej uplynulo už viac ako 13 mesiacov, informácia o tom, ako to dopadlo s jej majetkom, sa na verejnosť dostala až teraz. No dedičské konanie prebehlo pomerne rýchlo. Keď si totiž z úst lekárov vypočula nemilosrdný ortieľ, nečakala a začala rozdeľovať svoj majetok.  

Galéria: Hana Maciuchová

A zrejme vedela, prečo to robí. Choroba totiž postupovala veľmi rýchlo. „Oznámili jej, že má karcinóm a nasledovali chemoterapie a ožarovanie. Znášala bolesti, nechcela opiáty,“ povedal denníku Aha! s obdivom jej priateľ, lekár Karel Valdauf, ktorý s ňou bol do jej posledných chvíľ - herečka zomrela 26. januára 2021 v olomouckej nemocnici. 

To už mala vlastnoručne napísaný závet. A mnohých zaujímalo, ako to s jej majetkom dopadlo, herečka totiž nemala žiadne deti. S rodinou sa však na všetkom dohodla - bratovi Milanovi venovala 2 milióny českých korún v hotovosti a svoje auto, 8-ročnú Škodu Octavia. 

Sestra Silvia Marková (67) a jej manžel Ivan, ktorí sa o ňu starali, dostali jej pražský byt a milovanú chalupu blízko Sobotky v Českom raji. A nezabudla ani na svoju sesternicu Vandu Hrdú, ktorej venovala 100-tisíc korún. 

Zosnulá hviezda (†75) Nemocnice
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Archív)

Viac o téme: Hana MaciuchováNemocnica na okraji mesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu