Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Martin Nikodým zhodil kilá tuku: Nedokázal normálne jesť... TOTO je dôvod!

Martin Nikodým Zobraziť galériu (4)
Martin Nikodým (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Rozhodol sa pre rapídnu zmenu životného štýlu a cíti sa oveľa lepšie ako predtým. Martin Nikodým (48) síce nikdy netrpel nadváhou, no i tak sa najnovšie zbavil poriadnej kopy tuku. Moderátor priznal, že mal stravovacie neduhy a jedlo výrazne obmedzoval. Kým väčšina ľudí sa kalóriami nijako extrémne nezaoberá, on to mal úplne naopak...

Martin si pri starostlivosti o svoje telo odopieral, čo sa dalo. Namiesto toho, aby schudol, mal však tento režim presne opačný efekt. „Ja som bol fanúšikom delenej stravy a dával som si obrovský pozor na sacharidy, ktorým som sa vyhýbal. Potom som absolvoval krvné testy, kde sa zistilo, že som sacharidový typ a môžem si ich dopriať, takže aktuálne jem oveľa viac ako predtým a dám si aj ryžu či zemiaky,“ prezradil nám.

Ako hovorí, jeho telo na nízkokalorický príjem, na ktorom fungoval dlhé roky, zareagovalo inak. Keďže nedostávalo dostatok živín a stravy, ukladalo si všetko, čo zjedol, do zásoby. „Teraz sa cítim oveľa lepšie ako predtým. Som viac v pohode a zhodil som 5 kíl vnútrobrušného tuku,“ pochválil sa parádnou zmenou s tým, že všetko bolo naozaj o strave, keďže má aktívny životný štýl a pohybu má naozaj dostatok.

Martin Nikodým prezradil, ako sa mu podarilo schudnúť 5 kilogramov tuku.
Zobraziť galériu (4)
Martin Nikodým prezradil, ako sa mu podarilo schudnúť 5 kilogramov tuku.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Prekvapením však je, ako jeho zlé stravovacie návyky vznikli. „On si tento príklad zobral z detstva, keď jeho maminka, aby si udržala štíhlu líniu, nikdy s nimi nejedla pri jednom stole, stále sa v jedení obmedzovala. Pre Martina to znamenalo jedno: Byť štíhly znamená takmer nejesť. Dnes vieme, že tento pomer vôbec neplatí,“ vyjadrila sa Veronika Hanáková, výživová poradkyňa z centra, ktoré začal Martin navštevovať, a aj naďalej na sebe pracuje.

Viac o téme: Martin Nikodým
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu