Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Strach o českú hereckú legendu: Je vo vážnom stave!

Ladislav Mrkvička Zobraziť galériu (9)
Ladislav Mrkvička (Zdroj: česká televize)

PRAHA – Českého herca už niekoľko rokov trápi Parkinsonova choroba a bojuje s depresiami. O predstaviteľa poručíka Stejskala zo seriálu Tridsať prípadov majora Zemana, Ladislava Mrkvičku (80), majú Česi obavy. Jeho zdravotný stav sa totiž čím ďalej, tým viac zhoršuje.

Dlhé roky pôsobil v českom hereckom svete, no v poslednom čase sa už do práce nepúšťa. Hoci by rád ešte hral, zdravotný stav to Ladislavovi Mrkvičkovi nedovoľuje. Už niekoľko rokov bojuje s Parkinsonom a navyše máva aj depresie. „Je to s ním zlé,“ vyjadrili sa jeho kolegovia pre magazín Aha!.

Ladislava Mrkvičku (vľavo) poznajú diváci ako poručíka Stejskala zo seriálu 30 prípadov majora Zemana.
Zobraziť galériu (9)
Ladislava Mrkvičku (vľavo) poznajú diváci ako poručíka Stejskala zo seriálu 30 prípadov majora Zemana.  (Zdroj: česká televize)

V posledných rokoch si Mrkvička zahral ešte v niekoľkých snímkach ako napríklad Korunný princ, Celebrity s. r. o. či Piknik. Diváci si ho však zrejme pamätajú najmä vďaka kultovému seriálu zo sedemdesiatych rokov 30 prípadov majora Zemana, kde stvárnil poručíka Stejskala. I keď by sa rád postavil pred kameru, nedá sa. „To viete, že som rád hral a ako! Ale nejde to! Celý sa klepem. Veď hovorím, som proste k ničomu, nemám silu,“ povedal ešte vo februári.

Práve začiatkom druhého mesiaca v roku sa dožil Mrkvička jubilea, no oslava podľa jeho slov žiadna nebola. „Žiadna oslava sa nekoná. Nie je čo oslavovať. Že som po všetkých stránkach nemožný? A k ničomu? Som starý, mrzutý a chorý,“ opúšťal sa Ladislav pri telefonáte s redakciou českého Aha!.

Niet preto divu, že sa o neho strachujú aj jeho hereckí kolegovia. „Láďa je doma, je to zlé. Ešte pred pár týždňami sa návštevám nebránil, teraz už ich vo veľkej miere odmieta. Nechce nikoho vidieť,“ tvrdia herci z jeho okolia.

Herca Ladislava Mrkvičku trápi Parkinson a depresie.
Zobraziť galériu (9)
Herca Ladislava Mrkvičku trápi Parkinson a depresie.  (Zdroj: česká televize)

Viac o téme: Ladislav Mrkvička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu