Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Z vrcholu na samé dno: Smrť syna, manžela a pokus o samovraždu... Takýto bol život Věry Bílej (†64)

Věra Bílá Zobraziť galériu (5)
Věra Bílá (Zdroj: Profimedia)

PLZEŃ - Včera dopoludnia zasiahla Česko i Slovensko smutná správa. Na verejnosť sa dostala informácia, že v v utorok ráno naposledy vydýchla kráľovná rómskych piesní Věra Bílá (†64). Speváčku sa nepodarilo zachrániť ani napriek rýchlemu zásahu záchranárov a prevozu do nemocnice.

Podľa infomácii portálu Romea.cz sa Věra počas prevozu v sanitke dusila a v ranných hodinách sa jej zastavilo srdce - dostala infarkt. Jej zdravotný stav sa mal zhoršovať už dlhší čas. V posledných dňoch vraj už ani nekomunikovala s okolím a nezdvíhala svoj mobilný telefón.

V kuloároch sa hovorí o tom, že smrť mala byť pre ikonickú speváčku istým vykúpením. Netajila sa tým, že život je pre ňu viac utrpením než požehnaním. Otvorene sa dokonca priznala aj k pokusu o samovraždu. „Nebaví ma na tomto svete žiť. Otrávila som sa minulý týždeň liekmi. Ale zachránili ma, keď do mňa naliali mlieko,“ povedala vtedy otvorene.

Jej život rozhodne nebol ľahký. Hoci sa kedysi blysla na výslní a úspech zožala na niekoľkých svetových koncertných šnúrach v zahraničí, spadla až na dno. Plné sály v USA, Japonsku a mnohých ďalších krajinách sa stali minulosťou. Rovnako ako život v luxuse. Osudným sa jej stala závislosť na hracích automatoch.

Věra Bílá bola kráľovnou rómskych piesní. Hoci sa pokúšala o samovraždu, život jej napokon vzal infarkt.
Zobraziť galériu (5)
Věra Bílá bola kráľovnou rómskych piesní. Hoci sa pokúšala o samovraždu, život jej napokon vzal infarkt.  (Zdroj: SITA, Facebook)

Jej posledný majetok vrátane šperkov, práčky či televízie skončil v záložni. Z bytu bola napokon vysťahovaná. Všetky peniaze skončili v hracích automatoch a Bílá už nemala ani na zaplatenie nájmu. Jej domovom sa stala robotnícka ubytovňa v Rokycanoch.

V roku 2013 sa speváčka musela vysporiadať s obrovskou tragédiou. Prišla o milovaného syna. Františka (†33). Vytúžené dieťa, ktoré s manželom adoptovali ešte ako batoľa, našli mŕtve na verejných toaletách. I keď polícia prípad uzavrela s tým, že sa mladý muž predávkoval drogami, Věra tomu neverila a trvala na tom, že ho niekto zabil.

Jej život nebol prechádzkou ružovou záhradou.
Zobraziť galériu (5)
Jej život nebol prechádzkou ružovou záhradou.  (Zdroj: SITA, Facebook)

V tom istom roku skonal i jej manžel. Keďže speváčka si kvôli finančným problémom nemohla dovoliť zaplatiť pohreb, peniaze na poslednú rozlúčku jej poskytol spevák Michal David.

Ružovo na tom nebolo ani jej zdravie. Kvôli ťažkej cukrovke skončila na invalidnom vožíčku a keďže bola tuhou fajčiarkou, veľké problémy mala aj s dýchaním. Ľudia z jej okolia už vraj istý čas špekulovali o tom, či sa Věra opäť nepokúsi siahnuť si na život. To sa však už nezopakovalo a speváčka naposledy vydýchla vo fakultnej nemocnici v Plzni.

Viac o téme: Věra Bílá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu