Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Drsná rozlúčka s Věrou Bílou: Hlúposť, nespoľahlivosť a lenivosť!

Na Věru Bílú sa zosypala kritika. Zobraziť galériu (7)
Na Věru Bílú sa zosypala kritika. (Zdroj: SITA, Facebook)

PRAHA - Iba včera obletela svet správa o tom, že na večnosť odišla najúspešnejšia rómska spevácka diva Věra Bílá (†64). Na umelkyňu si zaspomínali nielen jej blízki, ale aj niektorí kolegovia z brandže. Odkaz do neba jej poslala aj moderátorka, herečka a speváčka Emma Smetana (31). A tá jej riadne naložila!

Tvár televízie Nova prostredníctvom sociálnej siete priznala, ako si na speváčku spomína ona. A veru, spomínať má na čo. Ich cesty s Věrou Bílou sa krížili skutočne často. Emmin otec Jiří Smetana bol totiž manažérom speváckej divy. Kto však čakal milé slová a krásne spomienky, zostal asi poriadne prekvapený. Televízna hviezda to totiž zosnulej Věre pekne natrela.

Drsná rozlúčka s Věrou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram E.S.)

„Věra bola podstatnou súčasťou môjho detstva a dospievania. Otec ju dostal do desiatok krajín, do tých najprestížnejších sál, vrátane Hollywood Bowlu, kde Beatles nahrali svoju jedinú živú platňu. Pracoval neúnavne, vo dne v noci, vo všetkých časových pásmach, všetky platne produkoval, odpromoval, rozoslal na všetky strany, všetkých obpísal a obvolal. Lepšieho manažéra tu nikdy nikto nemal," priblížila vyčerpávajúcu snahu svojho otca Emma.

Drsná rozlúčka s Věrou
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Instagram E.S.)

„Lenže bohužiaľ - toto nesmierne úsilie opakovane narážalo na zničujúcu krátkozrakosť, hlúposť, nespoľahlivosť a lenivosť. Věra odmietala množstvo ponúk, ktoré sa neodmietajú, pretože niekde inde zrovna číhali rýchlejšie peniaze. Ktoré potom všetky nahádzala do automatov. Odriekla niekoľko kľúčových, už dohodnutých a pre jej kariéru absolútne zásadných príležitostí - napríklad koncert vo Vatikáne pre pápeža alebo koncert v Carnegie Hall (prosto nedorazila na letisko). Až nakoniec musel ocko odriecť Věru. Tých desať rokov sa výrazne podpísalo na jeho zdraví a nervoch. Veľmi ho trápilo, že Věra Bílá & Kale boli len krôčik od toho stať sa megastars svetového významu. Miesto toho sa úžasní hudobníci z Kale vrátili do tovární a ku krompáčom a Věra Bílá odchádza na večnosť ako jedna z najtalentovanejších bytostí, čo tu kedy žili, ale súčasne ako jedna z najtragickejších," vytkla nežná blondínka hudobníčke.

Po slovách plných zášti však tón zjemnila a speváčke predsa len venovala poďakovanie. „Ďakujem za nádherné piesne, ďakujem za srandu v dodávke na turné po Európe, ďakujem za farebné a roztancované detstvo. Ale Věra, ak si náhodou v nebi, veľmi ťa prosím, za mojím ockom už nechoď, nech môže odpočívať v pokoji. Idem si pustiť a zaspievať Lakere Kale Bala, tú mám od teba najradšej," uzavrela Emma.

Viac o téme: Emma SmetanaVěra BíláJiří Smetana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu