Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zásah záchranárov v SND! Kolaps herečky: Divadlo muselo zrušiť predstavenie

Herečka Edita Borsová Zobraziť galériu (6)
Herečka Edita Borsová (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Nepríjemný zážitok má za sebou herečka Edita Borsová (44), ktorá je známa aj z televízneho seriálu Búrlivé víno. Tá sa v stredu pripravovala v divadle na derniéru predstavenia Rodáci, no odohrať ho už nestihla. Herečke tesne pred začiatkom predstavenia prišlo nevoľno a skolabovala. Na scénu tak namiesto hercov museli nastúpiť záchranári.

Tí po chvíli usúdili, že herečka predstavenie, v ktorom stvárňuje postavu Magdy Zubákovej, nie je schopná odohrať. Divadlo tak muselo predstavenie v poslednej chvíli zrušiť a divákov, ktorí už v tom čase sedeli v hľadisku, poslať domov. „Z dôvodu akútnej zdravotnej indispozície účinkujúcej sme boli nútení zrušiť včerajšiu derniéru inscenácie Rodáci. Napriek vôli účinkujúcej odohrať predstavenie, derniéru sme museli zrušiť na odporúčanie lekárov," oznámilo divadlo vo svojom oficiálnom stanovisku.

Zásah záchranárov v SND!
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SND,)

Diváci, ktorí sa na derniéru tešili, by však nemali vyjsť nakrátko. Divaldo totiž plánuje pre predstavenie náhradný termín. „Titul bude opäť nasadený v najbližšom možnom termíne, v mesiaci apríl," prisľúbilo prostredníctvom svojej webovej stránky svojim návštevníkom.

Či bolo príčinou nečakaného kolapsu vyčerpanie, alebo ide o niečo závažnejšie, známe nie je. Podľa svedkov jej však údajne prišlo náhle nevoľno. O herečke je pritom známe, že ju roky trápi cukrovka, ktorú spočiatku svojmu okoliu tajila. Práve táto choroba sa mohla podpísať aj pod jej stredajšie zlyhanie.

Edita Borsová v spomínanom predstavení alternuje herečku Petru Vajdovú, ktorá bola do úlohy pôvodne obsadená, no z divadla sa pred časom stiahla kvôli problémom s alkoholom.

Viac o téme: Edita Borsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu