Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Golonkova tajná oslava 80-tky: Dar, ktorý sa len tak nevidí!

Jozef Golonka Zobraziť galériu (4)
Jozef Golonka

BRATISLAVA - Legendárny hokejista Jozef Golonka pred pár dňami oslávil okrúhle jubileum 80 rokov. Pri tejto príležitosti sa zišli jeho najbližší, aby mu pogratulovali. Topkám známy Slovák prezradil, ako to na jeho oslave vyzeralo i to, aký dar ho najviac potešil. Zároveň však priznal, že ho aj niečo zamrzelo.

Pred pár dňami oslávila jedna z našich najväčších hokejových legiend Jozef Golonka okrúhle jubileum 80 rokov. Mnohé známe tváre pri takejto príležitosti organizujú veľké párty. Boli sme preto zvedaví, či aj on oslavoval vo veľkom štýle, alebo skôr uprednostnil tichú oslavu v kruhu svojich blízkych. „Dobre sme oslavovali, v kruhu mojej rodiny a mojich dobrých známych,“ priznal bývalý úspešný športovec, ktorý párty držal pred verejnosťou pod pokrievkou a vedeli o nej iba jeho blízki.

Zaujímalo nás preto aj to, aký dar ho najviac potešil. „Moja manželka mi dala taký netradičný darček, ktorý som nepredpokladal. Zavolala ľudovú skupinu, ktorá mi zahrala moje obľúbené slovenské pesničky ako Dedinka v údolí. Tak to bolo moje prekvapenie, o ktorom som nevedel. Takže som bol nadmieru spokojný. Potom, samozrejme, prekvapenie bolo, že prišiel aj Ľubo Virág, ten mi zaspieval, potom Igor Kmeťo, aj ten mi zaspieval, zo Zvolena mi pán Kubiš doniesol 3 speváčky do daru. Bolo to veľmi pekné, veľmi fajn,“ odvetil spokojný Golonka, ktorého okrem týchto darov potešil ešte jeden špeciálny gratulačný list.

„Ja si pokladám za česť, keď mi ruské veľvyslanectvo pošle jeden nádherný dopis k mojej 80-tke, kde píšu, že si vážia moju robotu v prospech hokeja a veteránov Sovietskeho zväzu a pozve ma na obed na veľvyslanectvo,“ pochválil sa darom, aký sa len tak nevidí. Okrem nich si na našu legendu spomenul aj starosta bratislavského Starého mesta, tým to však zjavne hasne.

Golonku totižto zamrzelo, že tí, čo si spomenúť mohli, pre ktorých roky „makal“, si žiaľ nespomenuli. „Poviem to otvorene, že doteraz som nedostal žiaden list z Olympijského výboru ani z Hokejového zväzu, áno pán prezident ma zavolal, že by sa chcel so mnou stretnúť a zavolať ma na obed, ale...“ skonštatoval so smutným hlasom legendárny hokejista a na záver dodal, že napriek tomu je spokojný s tým, čo má. Tešia ho totiž najviac jeho 4 vnúčatá a pravnúčatko, ktoré mu robia najviac radosti.

Viac o téme: Jozef Golonka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu