Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovské životné trápenie: Toto najviac ťažilo legendárneho Mariána Labudu (†73)

Marián Labuda Zobraziť galériu (4)
Marián Labuda

BRATISLAVA - V piatok slovenskú umeleckú obec navždy opustil jeden z jej najväčších velikánov - Marián Labuda (†73). Fanúšikovia budú na známeho Slováka spomínať ako na veselého človeka, ktorého si spájame predovšetkým s komediálnymi postavami. V skutočnosti však jeho život nebol vždy úplne úsmevný - poznačila ho totiž obrovská tragédia a ťažili ho aj vypäté vzťahy so známou kolegyňou.

Tragická autonehoda

Koncom roku 2005 bol umelec účastníkom tragickej autonehody. Mal práve namierené do Pardubíc, keď sa na diaľnici dostal do veľkej chumelice. Zlé podmienky na ceste Labudu prinútili pribrzdiť auto, no v tej chvíli dostal šmyk. Herec stratil nad riadením kontrolu a auto začalo hádzať z jednej strany vozovky na druhú. 

Nanešťastie sa na tom istom úseku pre zľadovatelú vozovku stala predtým ďalšia havária. Vodička nabúraného auta zostala na mieste aj so svojou mamou. Svedok tvrdil, že obe počas hercovej nehody čupeli na tráve pri stredových zvodidlách a sám ich upozorňoval, aby išli preč, lebo je to mimoriadne nebezpečné miesto.

„Ony sa tam držali ako prikované a boli ešte k tomu oblečené v bielom. To znamená, že ja som ich v tej chumelici ani nemohol vidieť, dokonca ani neprečnievali nad zvodidlá,“ vyjadril sa neskôr po nehode Labuda, ktorý vo chvíli, keď dostal auto pod kontrolu, zastavil a išiel sa pozrieť na miesto nehody. Vtedy prišiel obrovský šok - hercovo neovládateľné auto totiž ženy zrazilo a tie na mieste zomreli.

Súd napokon Mariánovi uložil 10-mesačný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom a skúšobnú lehotu 30 mesiacov. Marián tak napokon za mrežami neskončil, čo potvrdilo jeho slová, že tragédia na ceste nebola zapríčinená jeho vinou. 

Mediálna vojna so Zdenou Studenkovou

Herca však určite trápili aj vypäté vzťahy so známou kolegyňou Zdenou Studenkovou. Všetko odštartovalo pár viet v životopisnej knihe Mariána Labudu. V tej totiž umelec na adresu herečky poznamenal: „Zdena je krásna žena, zazlievam jej len to, že nežiarli len na ženy, ale aj na mužov. Pamätám si, že počas nežnej revolúcie sa o mne vyjadrila, že sa všade strkám - myslím si, že jej nič nebránilo, aby sa ona všade strčila.“

„Ale teraz je už spokojná, je hovorkyňa všetkého možného, členka rôznych porôt,“ narážal Labuda na Studenkovej prítomnosť v rôznych reality šou. A odvtedy boli vzťahy medzi kolegami mimoriadne vypäté. Herečka na Labudove slová nedokázala zabudnúť ani dva roky po tom, kedy sa pre Reflex vyjadrila: „Nechápem, ako je možné, že niekto, kto je so mnou toľko rokov v angažmá, kto sa so mnou zakaždým vrelo víta, nevynechá jedinú príležitosť objať ma, ma v skutočnosti neznáša,“ povedala pre Markízu.

A Studenková vraj aj poznala dôvod, prečo tomu tak bolo. „Dodnes sa so mnou nedokázal vysporiadať ako so ženou,“ dodala Zdena. Samotného Labudu jej vyjadrenie sklamalo a zamrzelo ho, že si myslí, že ju neznášal. „To je absurdné. Možno ja ako muž by som u nej nikdy nemal šancu, ale to nič nemení na mojom presvedčení, že Zdena je krásna žena, ktorá bude pre mňa vždy nedostižná,“ vyjadril sa pre Nový Čas pred rokmi Labuda.

Viac o téme: Zdena StudenkováMarián Labuda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu