Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kritický stav Pomejeho: Operácia v poslednej chvíli a... Skončil v umelom spánku!

Jiří Pomeje Zobraziť galériu (4)
Jiří Pomeje (Zdroj: SITA)

PRAHA - Jiří Pomeje (53), ktorý bojuje s rakovinou hrtanu, je od decembra hospitalizovaný s dramatickými komplikáciami. K zákernej chorobe sa totiž pridal ťažký zápal pľúc, ktorý zdravotnému stavu priťažil až natoľko, že režisér v žiadnom prípade nemôže opustiť nemocničné lôžko. A k už beztak ťažkému boju sa pridali ďalšie problémy.

Bartošovej bývalému museli pred pár dňami prerezávať krk. Začal sa totiž dusiť, a tak lekári okamžite museli pristúpiť ku krajnému riešeniu – tracheotómii. „O jednej hodine v noci sa Jirka začal dusiť, tak musel ísť hneď na operáciu. Museli mu spraviť tracheotómiu, aby mohol dýchať,“ potvrdila pre český Blesk jeho manželka Andrea Pomeje.

Zdá sa však, že jeho stav sa veľmi nezlepšil. Jiřího totiž napokon museli uviesť do umelého spánku. Dramatickú informáciu potvrdila aj jeho životná partnerka. „Bola som tam s ním. Už je pri vedomí  komunikuje. Budú ho z ARO prevážať na JIS-ku,“ prezradila brunetka.

Najväčšou oporou je Jiřímu v týchto dňoch jeho manželka Andrea.
Zobraziť galériu (4)
Najväčšou oporou je Jiřímu v týchto dňoch jeho manželka Andrea.

Ako uviedla, v nadchádzajúcich dňom bude jej muža čakať niekoľko rozsiahlych vyšetrení, ktoré majú rozhodnúť o tom, ako budú lekári najbližšie postupovať v ďalšom boji s rakovinou. Pomejeho 42-dňová hladovka síce nárast nádoru zastavila, no poraziť zákernú chorobu sa týmto spôsobom Jiřímu nepodarilo. Práve naopak - producent veľmi zoslabol a ešte viac si poškodil imunitu.

Viac o téme: Jiří PomejeIvea Bartošová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu