Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vyparádená Kucherenko si vypočula šialený trest pre manžela: TOTO všetko naňho vo väzení čaká!

Silvia Kucherenko si včera na súde vypočula krutý trest pre manžela. Zobraziť galériu (16)
Silvia Kucherenko si včera na súde vypočula krutý trest pre manžela. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Modelka Silvia Kucherenko (34) včera stratila všetku nádej. Najvyšší súd totiž potvrdil rozsudok Špecializovaného trestného súdu voči jej manželovi Sergejovi Kucherenkovi (47) a poslal podnikateľa na 11 rokov do väzenia. My sme si posvietili na to, čo ho za mrežami reálne čaká.

Silvia Kucherenko na súde

V stredu dopoludnia Najvyšší súd rozhodoval o osude podnikateľa Sergeja Kucherenka. Podporiť ho do Bratislavy prišla aj jeho známa manželka Silvia, ktorá pútala pozornosť vymódená od hlavy po päty. Zo súdnej siene však odchádzala zo sklonenou hlavou a viditeľným smútkom na tvári. 

Súd totiž potvrdil rozsudok Špecializovaného trestného súdu z apríla tohto roka a podnikateľovo odvolanie zamietol. Je tak už jasné, že zákonitý partner blonďatej modelky poputuje za obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku na 11 rokov za mreže. 

Podľa obžaloby Kucherenko ako konateľ spoločnosti DND Invest spôsobil firme škodu takmer 8 miliónov eur, ktorú musí zaplatiť. A najbližšie roky života strávi vo väznici so stredným stupňom stráženia. To plavovláska okomentovala slovami: „Je to šialené.“

My sme si posvietili na to, čo všetko jej manžela za mrežami čaká: 

  • Návštevy sú povolené najmenej raz za mesiac v trvaní 2 hodiny. Odsúdeného však môžu navštíviť len blízke osoby (manželka, rodičia, deti, súrodenec) a najviac 5 osôb vrátane detí.
     
  • Počas návštevy nemôže odsúdený od svojich blízkych nič prevziať. Výnimkou je výmena vlastného odevu alebo obuvi.
     
  • Odsúdený môže počas pobytu vo väzení prijímať aj odosielať listy, ale na vlastné náklady. V prípade, že väzeň nemá peňažné prostriedky, ústav zabezpečí na vlastné náklady odosielanie 2 kusov korešpondencie mesačne.
     
  • Riaditeľ väznice má právo nahliadnuť do korešpondencie a oboznámiť sa s jej obsahom.
     
  • Väzeň môže prijímať balíky, ale výhradne doručené poštou. Tie musia mať maximálne 5 kíl a obsahovať veci osobnej potreby alebo potraviny. Na ich prevzatie je však potrebné „Povolenie na prijatie balíka“ - to musí odsúdený poslať aj s pečiatkou ústavu osobe, od ktorej chce balík.
     
  • Telefón má právo použiť najmenej dvakrát za mesiac v trvaní 15 minút. Aj toto je podmienené predložením „Žiadosti o používanie telefónneho automatu“. Volať môže maximálne piatim blízkym osobám, ktoré uvedie v písomnej žiadosti. 
     
  • Zbor je oprávnený kontrolovať hovory prostredníctvom kamery a zaznamenávať údaje o priebehu hovoru.
     
  • Náklady spojené s použitím telefónu uhrádza odsúdený.
     
  • Väzni majú k dispozícii predajňu, kde si môžu kúpiť veci osobnej poreby či potraviny. Právo na to majú minimálne raz týždenne. Aj to má však obmedzenia - výška nákupu nesmie presiahnuť v kalendárnom mesiaci trojnásobok sumy životného minima, teda takmer 600 eur. 
     
  • Vychádzky na čerstvý vzduch sú denne minimálne v trvaní 1 hodiny. 
     
  • V prípade, že väzeň vyhlási hladovku, predvedie sa najneskôr na druhý pracovný deň na lekárske vyšetrenie. Lekár urobí záznam o začatí hladovky a odsúdeného poučí o zdravotných rizikách. Riaditeľ, ak je to účelné, rozhodne o umiestnení väzňa samostatne do izby alebo cely. Ak hladovka trvá viac ako 7 dní, riaditeľ ústavu nahlási túto skutočnosť prokurátorovi.
     
  • Vo väzení je možné sa aj vzdelávať. Po ukončení štúdia dostane študent príslušný doklad. Môže si dorobiť základné, stredné odborné vzelanie, úplne stredné vzdelanie alebo iné. Na vydanom doklade však nemôže byť uvedené, že odsúdený ho získal počas výkonu trestu.
     
  • Odsúdený má právo na základe súhlasu riaditeľa používať na vlastné náklady rádio alebo televíziu. Náklady na elektriku však platí z vlastných finančných prostriedkov a aj rozmery televíznej obrazovky sú presne určené - uhlopriečka nesmie presiahnuť 37 cm, pri LCD 43 cm
     
  • Za disciplinárne previnenie môže byť väzňovi uložený disciplinárny trest 
    1. pokarhanie
    2. zákaz telefonovania až na dobu troch mesiacov
    3. zákaz najviac dvoch nákupov potravín, vecí osobnej potreby a iných vecí okrem základných a ďalších potrieb osobnej hygieny a základných potrieb na korešpondenciu
    4. umiestnenie do uzavretého oddielu v mimopracovnom čase až na dobu 20 dní
    5. celodenné umiestnenie do uzavretého oddielu až na dobu 20 dní
    6. umiestnenie do samoväzby až na dobu 20 dní
    7. prepadnutie veci
Viac o téme: Silvia Kucherenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu