Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Posledná rozlúčka s legendárnym Ľubom Gregorom: Šokujúce priznanie Kronerovej... Herec predpovedal vlastnú smrť!

Zuzana Kronerová svojou rečou mnohých prekvapila. Zobraziť galériu (24)
Zuzana Kronerová svojou rečou mnohých prekvapila. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - V deň, keď Slováci oslavovali Deň boja za slobodu a demokraciu svet navždy opustil legendárny umelec Ľubo Gregor (†73). Ten už od septembra bojoval s vážnymi zdravotnými problémami. Vo štvrtok sa v divadle Astorka Korzo '90 konala posledná rozlúčka. A jeho kolegyňa Zuzana Kronerová (64) svojimi slovami mnohých prekvapila - herec si totiž vlastnú smrť prakticky predpovedal.

Verejnosť v polovici septembra nepríjemne prekvapila správa o vážnom zdravotnom stave Ľuba Gregora. Podľa medializovaných informácií mal umelec prekonať silný infarkt a mozgovú porážku, kvôli čomu musel následne podstúpiť náročnú operáciu srdca. A hoci sa jeho stav postupne stabilizoval, minulý štvrtok herec navždy odišiel.

Presne o týždeň neskôr sa herecká obec s dlhoročným kolegom navždy rozlúčila v divadle Astorka Korzo '90. Posledné zbohom mu prišlo dať obrovské množstvo známych Slovákov, ktorí namiesto čestnej stráže pri rakve (ktorá na pódiu chýbala), postupne chodili na javisko, poklonili sa pred fotkou nebohého Gregora a do vázy vložili červenú ružu. 

Pri mikrofóne sa počas rozlúčky vystriedalo niekoľko hercových kolegov. Na úplný záver pred smútiacich predstúpila Zuzana Kronerová, ktorá svojimi slovami mnohých šokovala. Ľubo Gregor si totiž svoju vlastnú smrť v podstate predpovedal:

„Po dvadsiatich rokoch sa do Astorky vrátil, ako Jona Popoch, postava v divadelnej hre, ktorá prežíva poslednú noc svojho života a existenciálne bolestným prístupom rekapituluje svoj život. Lepšie povedané svoj názor na ľudské bytie. Aký osudový paradox. Napriek smutnej téme nám na skúškach, tu na tomto od reality izolovanom ostrove, bolo spolu príjemne. Ľubo v dobrej nálade niekoľkokrát na scéne vyhlásil: ‚Po tomto skúšaní už môžem aj zomrieť.‘ A doložil: ‚Tak mi je tu dobre.‘ A osud, žiaľ, chcel, aby sa tak aj stalo. Premiéra sa stala zároveň aj derniérou. Lúčime sa s tebou, kamarát a kolega náš, odpočívaj v pokoji. Tvoji kolegovia z Astorky,“​ povedala pred všetkými Kronerová.

Video: Záver smútočnej reči herečky Zuzany Kronerovej

Zuzana Kronerová o Ľubovi Gregorovi

Viac o téme: Zuzana KronerováĽubo Gregor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu