Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prvá učiteľka sexu na Slovensku? Och, veď to bol chlap!

Ľubo Gregor Zobraziť galériu (9)
Ľubo Gregor (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Pamätáte si, že na Markíze kedysi vysielali erotické relácie? V uplynulých rokoch sa hovorilo najmä o učiteľkách sexu, no program so Zuzanou Belohorcovou bol napríklad až tretí v poradí. Všetko odštartoval herec Ľubo Gregor s Erotickým klubom GLP.

Ľubo Gregor počas svojej kariéry natočil asi 15 filmov a okolo 150 televíznych inscenácií. Venoval sa aj písaniu scenárov, dramaturgii a réžii. 

Oldo Hlaváček a Ľubo Gregor
Zobraziť galériu (9)
Oldo Hlaváček a Ľubo Gregor  (Zdroj: RTVS)

V roku 1990 založil so Zitou Furkovou Divadlo Korzo 90, ktorému po čase do názvu pribudlo slovo Astorka. O šesť rokov neskôr zakladal s Pavlom Ruskom televíziu Markíza, kde pôsobil ako riaditeľ Centra umeleckej tvorby. Hral v prvom markizáckom seriáli Silvánovci, stvárnil aj otca Fourasa v Pevnosti Boyard. Po nezhodách s Ruskom z televízie odišiel a napísal o nej dokonca nelichotivú knihu Za kulisou Markízy. 

Prvá učiteľka sexu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Málokto si však pamätá, že stál aj za úplne prvou erotickou reláciou na Slovensku. V tom čase už erotiku vysielala Nova a Markíza nechcela zostať pozadu, a tak Gregor napísal scenár, robil aj dramaturga a keďže nikto iný do toho spočiatku nechcel ísť, stal sa aj moderátorom. 

Pribral k sebe Dagmar Lakčevič a Daga Paloviča, iniciálky ich priezvisk boli zakomponované aj do názvu Erotický klub GLP. Zároveň to malo vyjadrovať aj smerovanie relácie v zmysle slov galantnosť, lascívnosť a pôvab. Tento program neskôr nahradilo Sexeso a po ňom prišlo Láskanie. 

Prvá učiteľka sexu na
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: archív ĽG)

Viac o téme: Ľubo Gregor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu