Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slunce, seno... po 30 rokoch: Odvrátená tvár Růžičkovej, drogy a záhadná smrť!

Facky, ktoré rozdávala Helena Růžičková, skutočne boleli. Dosvedčila to aj jej filmová dcéra Veronika Kánská. Smrť sprievodkyne Helenky bola spájaná s drogami. Pravda bola údajne iná. Zobraziť galériu (5)
Facky, ktoré rozdávala Helena Růžičková, skutočne boleli. Dosvedčila to aj jej filmová dcéra Veronika Kánská. Smrť sprievodkyne Helenky bola spájaná s drogami. Pravda bola údajne iná.

HOŠTICE - Trilógia Slunce, seno oslavuje v týchto dňoch 30. výročie. Na natáčanie obľúbených komédií si pri tej príležitosti zaspomínala herečka Veronika Kánska (47), ktorá stvárnila nezabudnuteľnú Blaženu Škopkovú. Tá tvrdí, že jej filmová mama Helena Růžičková (†67) nenávidela mladé dievčatá a bola naozaj zlá. Rovnako prekvapivé ako táto informácia je aj záhadné úmrtie vlakovej sprievodkyne Helenky, ktorá sa preslávila vetou: „Nezastavujem, máme zpoždění!“

Na Slovensku a v susedných Čechách neexistuje azda nikto, kto by nepoznal českú trilógiu Slnce, seno. Od jej natáčania uplynulo už dlhých 30 rokov a za toto obdobie sa „hoštické“ komédie režiséra Zdeňka Trošku stali legendou, ktorá sa na obrazovky televízií vracia každý rok. No hoci sa zdá, že po takom dlhom období už nemôže byť nič, čím by tieto filmy prekvapili, opak je pravdou.

Potvrdzujú to slová herečky Veroniky Kánskej, predstaviteľky nezabudnuteľnej Blaženy. Podľa nej totiž samotné natáčanie s herečkou Helenou Růžičkovou nebolo úplne najľahšie. V novej knihe Slunce, seno, 30 let! prezradila, že vždy usmievavá a navonok sympatická hviezda mala aj svoju odvrátenú tvár. „Nechcem to úplne hovoriť, ale podľa mňa bola niekedy až zlá... Povedala by som, že nemala rada mladé dievčatá,“ na rovinu prezradila Škopkovej filmová dcéra, ktorá vraj s najväčšou hviezdou trilógie nemala práve ideálny vzťah. 

Silu statnej herečky napokon okúsila aj na vlastnej koži. „Keď hrala, že má niekoho zmlátiť, tak to urobila naozaj. Mne keď dala facku, ako som spadla do misy, tak mi potom museli chladiť tvár, lebo som ju mala opuchnutú,“ prekvapuje svojimi slovami 47-ročná Kánska, ktorá sa v súčasnosti živí ako knihovníčka. 

Špeciálna publikácia odhaľuje tiež záhadné úmrtie vlakovej sprievodkyne Helenky, ktorá sa do pamätí všetkých divákov zapísala vďaka hláške: „Nezastavujem, máme zpoždění!“ Po roku 1989 o mladej herečke Vlaste Meszarošovej nebolo takmer vôbec počuť a dlho sa nevedelo ani o tom, aký bol jej ďalší osud. Istý čas sa dokonca šírili nepotvrdené informácie, že prepadla drogám a tie ju nakoniec úplne zničili. Jej blízki však tvrdia, že v roku 2006 vo veku 36-rokov podľahla vrodenej poruche srdca. 

Video: Legendárna facka v podaní Heleny Růžičkovej

Blažena

Video: Výber najlepších scén z filmu Slunce, seno a pár facek

Slunce, seno a pár facek - Najlepšie scény

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu