Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šialenosť, ktorá na Slovensku nemá obdoby: Verejnoprávna telka šokovala divákov!

1. apríl v podaní RTVS. Pozvanie do absurdnej relácie od Andreja Bičana prijal aj Matej Sajfa Cifra, či Martin Nikodým. Zobraziť galériu (8)
1. apríl v podaní RTVS. Pozvanie do absurdnej relácie od Andreja Bičana prijal aj Matej Sajfa Cifra, či Martin Nikodým. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Tak toto sa len tak nevidí! Prvý apríl a žartíky s ním spojené milujú milióny ľudí po celom svete. Vo verejnoprávnej televízii sa preto rozhodli, že ani oni nebudú ignorovať deň bláznov. To, čo si pripravili pre divákov, nemá na Slovensku obdoby. Ich vtip trvajúci neuveriteľných 5 hodín totiž zožal nevídané úspechy.

Jedna ovečka, druhá ovečka... ovečka číslo 2750! Takto nejako vyzerala dnešná noc v štýle RTVS. Mnohí ľudia si po vzhliadnutí skákajúcich ovečiek na obrazovkách verejnoprávnej televízie možno pomysleli, že sú moc unavení a program venujúci sa rátaniu huňatých guliek je iba halucinácia. No môžeme vás uistiť, že všetko bola realita - išlo o reláciu Lepší spánok. Takýmto spôsobom sa bezprostredný moderátor Andrej Bičan rozhodol osláviť prvý apríl.

Všetko sa to rozbehlo presne o polnoci. Pred kamerami sa postupne striedali viacerí moderátori. „Obvolal som celú obec. Všetkých náčelníkov, ktorí pracujú v televízii, ktorí by mohli prísť sem, ktorí niečo znamenajú v televíznom poli. A prijali tí, ktorí prišli. Vy ostatní, ďakujem vám pekne, že ste neprišli,“ prezradil Bičan. 

Pozvanie od iniciátora televízneho vtipu napokon prijali traja - Matej Sajfa Cifra, Martin Nikodým a Marcel Merčiak. Tí hneď po niekoľkých minútach rátania zrejme oľutovali, že sa na niečo také dali. Náročné počítanie totiž trvalo až do piatej rána. „Ja som tak čakal, keď ma Andrej pozval, že mu mám pomôcť s rátaním, tak som si myslel, že porátam možno 50, 60, možno 100 max. Päťsto som ich tam rátal ako taký blázon. Myslel som, že ma odstrelí,“ povedal už po všetkom unavený Sajfa. 

Zmiešané pocity o tretej ráno mal aj ostrieľaný Martin Nikodým. „No Andrej, ďakujem ti pekne. Zase jedna somarina za mnou, pekne si ma vytiahol z postele. Ale ja som za každú srandu. Je to inak pomerne stresujúce počítať ovečky a nepopliesť sa. V matike som nikdy nebol dobrý,“ vyjadril sa moderátor.

Neočakávaný prvoaprílový žart sa však u divákov stretol s veľkým úspechom. Mnohým sa absurdný nápad s ovečkami pozdával a privítali by ho aj do budúcnosti. „Paráááda, konečne absurdný humor na Slovensku. Nech žije RTVS,“ znela jedna z reakcií na fanúšikovskej stránke televízie.

Ktovie, možno sa na obrazovkách s podobnými žartíkmi budeme stretávať častejšie. „Sme radi, že sme mohli divákom ukázať aj mierne uvoľnenú a veselú RTVS. Pri príprave aprílového žartu sme sa nechali inšpirovať televíznym vysielaním zo severských krajín, kde napríklad pre divákov pripravili nočný prenos jazdy vlaku naprieč krajinou alebo živý prenos z majstrovstiev sveta v štrikovaní,“ prezradil riaditeľ Sekcie programových služieb Tibor Búza, ktorý zároveň prezradil, že všetci moderátori sa na vtipe podielali bez nároku na honorár. 


Video: Takto vyzerala päť hodín trvajúca relácia Lepší spánok.

Relácia Lepší spánok

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu