Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

To sa často nevidí: Gesto, ktoré dojalo celé Modré z neba!

Záchranári z Oravy sa rozhodli pomôcť mladej Mirke. Svojím gestom dojali hádam každého. Zobraziť galériu (11)
Záchranári z Oravy sa rozhodli pomôcť mladej Mirke. Svojím gestom dojali hádam každého.

BRATISLAVA – Záchranári v pravom slova zmysle! Jeden z dnešných príbehov Modrého z neba bude aj o dievčine Miroslave (28), ktorá je už vo svojom mladom veku invalidnou dôchodkyňou. Život jej totiž komplikuje skleróza multiplex, ktorá sa nedá vyliečiť. Zatiaľ existujú iba drahé lieky zmierňujúce priebeh ochorenia. Mladej brunetke pri plnení sna pomohli záchranári, ktorí svojím gestom dojali celý výrobný tím Vila Rozborila.

Mirka bola ešte donedávna plná plánov. Počas štúdia na vysokej škole, keď bola na brigáde v Plzni, sa však jej život zmenil. „Mirkina kamarátka mi volala z nemocnice, že dcéra je ochrnutá,” zaspomínala si so slzami v očiach na najťažšie chvíle svojho života brunetkina mama Margita. Dievčina si musí pri chôdzi pomáhať barlami, v roku 2009 nemohla ani vôbec rozprávať.

Aj napriek zdravotným problémom sa Mirke podarilo vyštudovať ošetrovateľstvo na vysokej škole. Spolužiačky na ňu nezabúdajú ani v najťažších chvíľach. Brunetke sa totiž rozhodli pomôcť prostredníctvom relácie Modré z neba. Do programu napísali s prosbou o finančnú injekciu na lieky, ktoré pomáhajú zmierniť ochorenie. „Je strašné, že sme sa dostali do situácie, keď snom je preplatenie lieku. Ale ak užívanie tohto konkrétneho stojí mesačne cez 400 eur, čomu sa tu už čudovať,” reagoval na margo tohto príbehu moderátor.

Finančnú pomoc sa rozhodli Mirke venovať členovia Oravského záchranného systému. Peniaze, ktoré oni sami dostali, sa rozhodli posunúť ďalej niekomu, kto ich potrebuje viac. A to je podľa Rozborila veľké gesto, ktoré sa nevidí často. Záchranári tak ukázali, že ich profesia je pre nich životným poslaním nielen pri práci, ale aj mimo nej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu