Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dojatý prezident Gašparovič: U Rozborila skoro plakal!

Erik a jeho mama Gabriela na návšteve v prezidentskom paláci. Zobraziť galériu (8)
Erik a jeho mama Gabriela na návšteve v prezidentskom paláci.

BRATISLAVA - Silný kaliber! Vilo Rozboril (44) dnes v relácii Modré z neba predstaví ďalšie statočné dieťa - Erika (12), ktorý žije sám so svojou mamou Gabrielou (37) pripútanou na vozík. Školák sa stará o domácnosť, no zároveň robí v podstate aj zdravotného opatrovateľa. Jeho mama však neustále rozmýšľa o eutanázii... Smutný príbeh dvojice dojal aj samotného prezidenta Ivana Gašparoviča (70), ktorého navštívili v paláci.

Spolužiaci sa Erikovi smejú, že skáče tak, ako jeho mama píska. Robia to preto, lebo nevedia, čo školák v skutočnosti prežíva - netušia o jeho trápení a o tom, čím všetkým musí prechádzať. Inak by si z neho žarty nerobili. Mladý chlapec totiž pomáha svojej mame nielen v domácnosti, ale aj pri hygiene, na toalete a aj v noci pri polohovaní. 

Nemá na výber, pretože rodina nie je kompletná. V byte im chýba chlap. „Môj otec nechal mamu, lebo bola chorá. Vykašľal sa na ňu, lebo sa o ňu nechcel starať. Kradol nám veci, tak sa mamka s ním rozviedla. Nemám ho rád, nikdy som ho nevidel,” prezradil statočný chlapec, na ktorého otec neplatí ani výživné.

Gabriela v takejto ťažkej situácii trpí. Uvedomuje si, že jej syn nemá bezstarostné detstvo ako jeho rovesníci. „Ľutujem, že Slovensko nemá schválenú eutanáziu,” povedala s plačom Vilovi Rozborilovi v relácii Modré z neba. Ten tejto ťažko skúšanej dvojici sprostredkoval dovolenku v Egypte aj stretnutie s prezidentom.

Ivan Gašparovič bol Erikovým príbehom dojatý. „Som veľmi rád, že okrem delegácií a osobností zo sveta som mohol prijať v paláci aj jedného malého slovenského chlapca, ktorý vo veku 12 rokov dokázal viac ako niektorí dospelí za celý život,” vyjadril sa s úctou prezident Slovenskej republiky, ktorému sa zo životného príbehu tisli slzy do očí. Viac sa dozviete v dnešnej časti Modrého z neba.

Presný čas vysielania nájdete na stránke telkac.sk

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu