Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tragická nehoda autobusu pri Nitre: Nové správy o zranených, náročný boj o život aj návraty domov

Andrea Kalavská vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch, neplnoletý pacient je stále v ohrození života Zobraziť galériu (3)
Andrea Kalavská vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch, neplnoletý pacient je stále v ohrození života (Zdroj: Nemocnica Nové Zámky)

BRATISLAVA - Stav pacientov, ktorých v stredu 13. novembra priviezli po tragickej nehode autobusu do nemocnice v Nových Zámkoch, zostáva nezmenený. Situácia sa nezmenila ani v nitrianskej nemocnici. Zo zariadenia v Leviciach prepustili dve pacientky. Tretia, ktorá utrpela vážne zranenia, ostáva naďalej v starostlivosti lekárov.

Ako uviedol hovorca novozámockej nemocnice Ján Baček, piati pacienti sú stále hospitalizovaní na oddelení úrazovej chirurgie. Všetci zostávajú aj naďalej v opatere lekárov. „Jeden z nich bude z nemocnice prepustený domov už dnes, ďalší zajtra a nasledujúce dni. Pacient, ktorý bol privezený s najvážnejšími poraneniami je naďalej v umelom spánku. Jeho stav je stále kritický a zostáva hospitalizovaný na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny,“ uviedol Baček.

Slovensko sa zahalilo do štátneho smútku: Spomienka na obete z autobusu smrti, plače celá krajina

Situácia sa nezmenila ani v nitrianskej nemocnici, kde zostávajú traja pacienti, ktorí pri nehode autobusu utrpeli rôzne zranenia. Podľa slov hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej jedna osoba stále leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. „Jeden zranený je na očnej klinike a ďalšia pacientka leží na klinike úrazovej chirurgie a ortopédie,“ povedala Timková.

Tragická nehoda autobusu pri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Odťahová služba SOSTEAM)

Jedna pacientka zostáva aj naďalej v starostlivosti lekárov v levickej nemocnici. „Je v stabilizovanom stave bez komplikácií, s miernym zlepšením,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti Agel Martina Pavlíková. Dve pacientky v piatok dopoludnia prepustili.

Pri nehode vyhaslo 12 životov.
Zobraziť galériu (3)
Pri nehode vyhaslo 12 životov.  (Zdroj: archív topky)

Nehoda autobusu a nákladného auta naloženého kamennou zmesou si v stredu vyžiadala 12 obetí, z toho päť podľa polície ešte nemalo 18 rokov. Počtom mŕtvych ide o najhoršiu nehodu autobusu na Slovensku od roku 2009. Za obete je na dnes vyhlásený štátny smútok. Rozhodla o tom vo štvrtok vláda. Smútok sa začal ráno o 8:00 a bude trvať do 20:00.

Viac o téme: NehodaNitraNemonica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu