Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VOĽBY 2020: Česko stratilo významného politika, ja som stratil priateľa, tvrdí Danko

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko vyjadril ľútosť rodine, pozostalým a kolegom významného českého štátnika Jaroslava Kuberu. Predseda českého Senátu a primátor Teplíc dnes náhle skonal. Sprava o jeho úmrtí šokovala českú a slovenskú politickú scénu i verejnosť.

Šéfa parlamentu Andreja Danka správa o smrti druhého najvyššieho ústavného činiteľa Česka Jaroslava Kuberu zaskočila. „Som z tejto správy v šoku. Vyjadrujem úprimnú sústrasť. Nemám slov. Česko stratilo významného politika,“ povedal zarmútený predseda Národnej rady SR.

S druhým najvyšším ústavným činiteľom Českej republiky sa naposledy Andrej Danko videl vlani 17. novembra počas spomienkových podujatí pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie. Úzku spoluprácu spoločne viedli najmä počas rokovaní V4. Práve do Kuberových rúk šéf parlamentu Andrej Danko v júni minulého roka odovzdával predsedníctvo Vyšehradskej štvorky. „Jaroslav bol mojím priateľom a človekom, ktorý ma v mnohom motivoval. Neviem a nechcem tomu uveriť,“ doplnil Andrej Danko.

Jaroslav Kubera
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Senát Parlamentu ČR)

Predsedu českého Senátu si ľudia vážili najmä kvôli jeho viac ako 20-ročným skúsenostiam. Medzi svojimi kolegami z politiky bol obľúbený vďaka výraznej osobnosti, médiami a verejnosťou zasa milovaný vďaka svojskému humoru. Českej aj Slovenskej republike bude tento významný politik v tejto nestálej dobe určite veľmi chýbať.

Viac o téme: ĽútosťAndrej DankoVoľbyJaroslav KuberaParlamentné voľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu