Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kočnerove chápadlá siahali ďaleko: Biznis riadil spoza mreží, inštrukcie na motákoch

Marian Kočner Zobraziť galériu (4)
Marian Kočner (Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Marian Kočner, obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, ani po uväznení nestratil kontrolu nad svojím podnikaním. Ako informuje spravodajský portál sme.sk, z väzby tajne riadil prevody bytov v lukratívnej časti Bratislavy za stovky tisíc eur a rodinu usmerňoval, ako pri tom postupovať.

Vyplýva to z ďalšieho motáku Kočnera, ktorého obsah doteraz nebol známy. „Ahojte rodina, pár inštrukcií pre najbližšie obdobie,“ prihovára sa v ňom Kočner. Ako informuje cas.sk, práve s tými prevodmi a ďalšou ekonomickou trestnou činnosťou súvisia aj štvrtkové domové prehliadky u Kočnera a jeho spolupracovníkov.


Kočnerov právnik z THREEMY môže mať problém: Advokátska komora už jeho kauzu sleduje


Trestné stíhanie v súvislosti s prevodmi bytov z motáku začala polícia ešte vlani v novembri, nikto nie je obvinený. Fotografiu motáka o prevode bytov našla polícia v iPhone mladšej dcéry Mariana Kočnera Andrei, ktorý jej vzala 16. októbra 2018.

Moták, ktorý poslal obžalovaný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Zastavme korupciu)

„Andy, nahradíš ma v spoločnosti Správa a inkaso pohľadávok. Firma vlastní nehnuteľnosť na Cintorínskej (byty a nebytové priestory), ktoré sa postupne predávajú,“ prináša portál Kočnerov odkaz.

Kočnerove chápadlá siahali ďaleko:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Peter Korček)

Dáta z vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project a sprístupnila ich slovenským médiám na analýzu. Podľa portálu moták nie je datovaný, ale Andrea Kočnerová si ho mobilom odfotila 5. septembra 2018. Obsah inštrukcií korešponduje s udalosťami, ktoré nasledovali.

Viac o téme: VäzbaJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu