Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Marčeka, ktorý v kauze vraždy Kuciaka priznal vinu, vyčlenili na samostatné konanie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Peter Korček)

PEZINOK - Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vylúčil v pondelok prípad obžalovaného Miroslava M. na samostatné konanie vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Podľa predsedníčky senátu Ruženy Sabovej tak senát urobil pre urýchlenie konania vzhľadom na to, že sa Miroslav Marček priznal, že zastrelil Jána Kuciaka, Martinu Kušnírovú aj podnikateľa z Kolárova Petra Molnára.

"Obžalovaný Miroslav Marček je vo väzbe a väzba v konaní pred súdom môže trvať len nevyhnutný čas," uviedla vo svojom zdôvodnení Sabová. Dodala, že súd je povinný vybavovať väzobné veci urýchlene, pričom výkon trestu má prednosť pred výkonom väzby. Podľa sudkyne zostáva pri Marčekovi čas dokazovania na maximálne dva dni, zatiaľ čo voči ostatným obžalovaným je to neporovnateľne dlhší čas.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v tomto prípade obžalobu na Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka, Alenu Zsuzsovú a Mariana Kočnera. Všetci menovaní sú stíhaní väzobne, u Kočnera  je však dôvodom kauza údajného falšovania zmeniek v hodnote desiatok miliónov eur. Obžaloba v tomto prípade bola podaná pre šesť skutkov, z toho dve úkladné vraždy.


Raketové tempo v kauze vraždy Kuciaka: ONLINE Vypovedať budú znalkyne, Marčeka budú súdiť samostatne


Jedna sa týka Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, druhá podnikateľa Petra Molnára z Kolárova z roku 2016 (v tomto prípade sa obžaloba týka iba Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa). V prípade uznania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie.

Marčeka, ktorý v kauze
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Peter Korček)

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili vo februári 2018 v ich dome vo Veľkej Mači. Kuciak pracoval ako investigatívny novinár pre portál Aktuality.sk. V rámci svojej činnosti sa zameriaval aj na kauzy spojené s Kočnerom. 

Viac o téme: Súd Ján KuciakMartina KušnírováMiroslav Marček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu