Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kočnerova Threema odhaľuje stále viac špiny: So zmenkami mu mala pomáhať aj Jankovskej kamarátka

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Zdá sa, že bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská je v tom až po uši. A so sebou sťahuje aj ďalšie mená. Jednou z nich je sudkyňa Maruniaková, ktorá rozhodla v prospech Mariana Kočnera v kauze zmenky. Výraznú úlohu v nej mala zohrať aj ďalšia sudkyňa, Jankovskej kamarátka a spolužiačka, Denisa Cviková.

Vlani vo februári mala Monika Jankovská tlačiť na sudkyňu Maruniakovú, aby rozhodla v propech Kočnera. Vedela však, že sama to nezvládne tak, aby rozsudok pôsobil dôveryhodne. Preto mala pomoc hľadať u svojej kamarátky a sudkyne Denisy Cvikovej. Vyplýva to z prepisu komunikácie medzi Jankovskou a Kočnerom, ktorú zverejnil DenníkN

Ďalšia THREEMA dokazuje Jankovskej špinavé praktiky! Takto sa chcela zbaviť svedka

“Teraz veziem po hodinovom rozhovore Denisu domov. Takže vie, čo má robiť. Takže myslím, že ok. A ak nie, tak ja už fakt neviem,” písala Jankovská Marianovi Kočnerovi. Cviková mala podľa správ pomáhať Maruniakovej pri príprave rozhodnutia. Sudkyňa to však odmieta. 

“Ja som ešte do noci Denise dávala pokyny,” písala Jankovská. “Naozaj ide ok. Je kvalitne pripravená,” ubezpečoval ju Kočner. Rozsudok však v ten deň ešte nepadol. Maruniaková rozhodnutie odročila na 22. februára. 

Odmena pre Denisu

Kočner si s Jankovskou písal aj o peniazoch pre sudkyne. "Predpokladám, že niečo zo Zuzinej odmeny dáš Denise," písal Kočner. "Nie, Deni dostane časť mojej. Niečo som tej p*či sľúbila, tak to musím dodržať," odpísala Jankovská o Maruniakovej, o ktorej sa tak vyjadrovala bežne.

Sudkyňa Cviková podozrenia odmieta. Priznala, že sa s Jankovskou a Maruniakovou pozná. „Popieram všetky vami naznačované skutočnosti z údajnej komunikácie,“ reagovala na otázky DenníkaN. Neodpovedala či bola vlani vo februári až v máji v kontakte s bývalou štátnou tajomníčkou a kolegyňou z petržalského súdu. Odpovedala však na otázku, či sa pozná s Kočnerom. „M. Kočnera nepoznám, nikdy som s ním priamo ani sprostredkovane nekomunikovala,“ odkázala Cviková cez hovorcu súdu. Dodala ešte, že sa nemieni zúčastňovať sa „na tejto kampani vedenej proti niektorým mojim kolegom".

Viac o téme: MobilSudkyňaNAKAThreema
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu